Teini talossa

Etelään!

Jaa

Kuudesluokkalainen oli vaihtanut vaimon tietokoneen taustakuvaksi maiseman Teneriffalta ja raapustanut siihen Paintissa tekstin "”Waiting for summer 2013"
Hmm… mitähän hän yrittää sanoa?
Ei silti, olisi joskus kiva käydä etelässä, en ole koskaan itsekään ollut. Toisaalta ajatus rannalla löhöämisestä on melko vastenmielinen ja sitten taas kaikenlainen suurempi aktiviteetti (=kiivetäänks tonne vuorelle) luultavasti ei saisi vastakaikua jälkikasvulta. Kolmaalta tiedän, etteivät hekään siellä rantsulla yli puolta tuntia jaksaisi olla.
Ja, siitä ei pääse mihinkään, kuuden ihmisen viikon etelänloma on ihan pirun kallis. Parempi ehkä satsata kahden ihmisen viikonloppulomaan. Sillä eikös se niin mene, että kun vanhemmat ovat tyytyväisiä, lapsillakin on kivempaa? Voivat sitten itse aikanaan suhata etelään ihan itsekseen, jos vielä aikuisena hotsittaa. (tai vielä parempaa: voivat herätä jossain vaiheessa huomaamaan, kuinka heidän lapsensa on laittanut heidän tietokoneensa taustakuvaksi maiseman Teneriffalta ja tekstin ”Kesä 2026”.)
Siinäpähän sitten pähkäilevät näiden täsmälleen samojen kysymysten kanssa. Ehkä voin jättää jopa tämän tekstin perinnöksi, niin voivat julkaista sen omalla sen aikaisella Facebookin sivullaan niin säästyvät kirjoittamisen vaivalta!

 

Jaa

Kommentit (6)

Kukapa sitä nyt kesää ja etelän aurinkoa kaipaisi... Suomen talvi on ihana ja aktivitteetteja täynnä. Meidänkin pesue vietti tässä just muutaman päivän toimeliasta mökkilomaa. Juuri kun saatiin viimeisetkin pihapolut lapioitua esiin kahden metrin paksuisen kinoksen alta ja mökki lämmitettyä niin että alkoi ilman turkkia sisällä pärjätä olikin jo aika palata kotiin - ja aloittaa kotiutuminen lumen lapioinnilla...
Minulle riittää jo tuo lumen luominen. Onneksi nyt näyttäisi siltä, että kevät voittaa: ulkona paistaa aurinko paistaa, lumi sulaa ennen kuin sitä ehtii kolata pois. Taidanpa mennä patsastelemaan sinne!
hiihtoloma on nyt kärsitty ihan kotosalla, onneksi, nuorimmainen oli kuumeeessa koko viikon´(paitsi että kysyi lääkäriltä (nainen, n.25v) saako mennä shoppailemaan jonka lääkäri lupasi voinnin mukaan..nykyään ei voi edes lääkäreihin luottaa). jokunen viikko sitten mietittiin kans että olisi kiva mennä lämpimään, mutta todettiin että yksi lapsista olisi pitänyt jättää kotiin: kaikki matkapaketit myydään 2 aik + 2 lasta! Nuorimmasta olisi pitänyt maksaa turkasesti ekstraa.. Aivan eppää että me jotka huolehdimme Suomen tulevaisuudesta niiden puolesta jotka eivät vaivaudu hankkimaan edes sitä 1,6 lasta, meitä ei huomioida mitenkään (ne joilla on 14 saavat pränikan presidentilta). Ehdotan että valtio maksaisi loman aina perheen joka kolmannelle lapselle, jos perhe päättää lähteä johonkin. sitä odotellassa varasimme Pariisin matkan kahdelle :-)
Pariisin matka kahdelle on aina hyvä idea!
Minä aion osta asunnon 5,5h lentomatkan päästä lämpimästä. Kun olen asettunut, tule Roope edulliseen kotimajoitukseen koko katraasi kanssa :) ps. Tarjolla myös lastenhoitopalvelua, että voit emännän kanssa mennä vaikka romanttiselle illalliselle merenrantaan
Kiinni veti!