Teini talossa

Hyvää joulua!

Jaa

Joulu tuli tänä vuonna varkain. Tosin niin se tulee joka vuosi. Lahjat on kuitenkin hankittu ja nyt pitäisi enää paketoida. Se ei onneksi ole minun tehtäväni, koska on todettu, että tunnelma on pilalla jos joutuu avaamaan mun paketoimia lahjoja.

Huomattiin eilen vaimon kanssa, että joulussa odottaa enää kahta asiaa – tai ei nyt odota mutta ne on ihan kivoja. Ja mitkä nämä kaksi asiaa ovat? Pidelkää hatuistanne: syöminen ja joulukirkko.

Kuulitte oikein, syöminen ja joulukirkko. Tähän on tultu enkä usko, että tästä on enää paluuta. Vanhuus on saapunut, kohta alkaa varmaan lonkkaa kolottaa ja taidankin tästä lähteä kaivamaan haudat valmiiksi ennen kuin routa saa.

Mutta:

Se syöminen on mukavaa koska ensinnäkin on hauska syödä joskus jotain muuta kuin pastaa ja jauhelihaa. Jouluateria on myös meillä ainoa hetki jolloin on kohtuullisen rauhallista ja pystyy seurustelemaan sisarusten ja heidän siippojensa kanssa. Syömisen jälkeen ne suvun sadattuhannet lapset (no16, mutta puolet on alle viisivuotiaita) alkavat hermostuneesti odottaa pukkia, minkä seurauksena kaikenlainen keskustelu on mahdotonta. Kun se pukki sitten tulee, tilanne on menetetty lopullisesti.

Joulukirkko taas… Se on mukava lähinnä siksi, että pienellä paikkakunnalla siellä näkee vanhoja tuttuja. Koulukavereita ja sen sellaisia. Että tunsitko ton, onpa se muuttunut ( = lihonut). Ja onhan se ihan kiva laulaa niitä jouluvirsiäkin, joskin viime vuonna pappi oli saanut älykkyyskohtauksen ja valinnut pelkästään sellaisia jollotuksia joita kukaan ei tuntenut, mikä oli hämmentävää: että kun kerran vuodessa vaivautuu paikalle niin siitäkin jää paha mieli.  

Nyyh.

Mutta tuntemattomista jouluvirsistä huolimatta haluan toivottaa kaikille oikein hyvää joulua. Ja niin kuin jo tuolla Facen puolella kirjoitin:

Näin joulun aikaan sitä leviää sydämeen sanoinkuvaamaton harmonia ja hyvä tahto koko maailmaa kohtaan. Ja mikä mukavinta, tämä hyvä tahto siirtyy usein myös tekoihin.

Itse esimerkiksi laitoin aamulla joulun kunniaksi hiirenloukkuun oikein goudajuustoa!

Jaa

Kommentit (4)

Tuo vanhuuden tuleminen hymyilytti; juuri eilen saimme eka kertaa joulukortin neljää kymppiä lähestyvältä nuorelta parilta. He olivat muuttaneet juuri ensimmäiseen omaan omakotitaloon. Sanoinkin kotona, että ovatko he nyt siirtyneet johonkin aikuisuuden ryhmään, kun jopa joulukortin lähettivät :) Ennen on menty pelkillä sähköisillä toivotuksilla.
Huh! Niin vanha mä en sentään vielä oo, että postikortteja!
Minä taidan olla vanhempi kuin olen luullutkaan - tai tunnustan... Lykkäsin postiin vinot pinot kortteja (ihan omin pikku kätösin askarreltuja kaiken lisäksi) ja joulupöydässä odotan nykyisin eniten kinkun ja suklaan sijaan kalatarjoilua ja ennen kaikkea silakoita...mmm. pesto-arabian-valkosipuli-sinappi ja suutarinsilakoita mallasleivän kanssa...lurps... ja ihan pian päästään syömään. Hyvää joulua kaikilla mausteilla!
Hyvää joulua! (vaikka se alkaakin jo olla ohitte)