Teini talossa

Jääkiekkohälytys

Jaa

Apua! Nuorimmainen on hurahtanut jääkiekkoon. Nyt se istuu päivät pitkät koneella ja katselee netistä Suomen jääkiekkojoukkueen ilmaveivejä ja väliajat etsii erilaisia joukkueita, joihin haluaa liittyä. Tätä on jatkunut jo pitkään ja tilanne alkaa olla todella huolestuttava, ellei tuo hömpötys jo kohta mene ohi.

Jääkiekko on nimittäin nykyään ihan vihoviimeinen harrastus, jopa nuuskaaminen on suositeltavampaa.

Meinaan kun näitä joukkueita ei ole Liedossa ymmärtääkseni lainkaan, joten TPS taitaa olla meille lähin mahdollinen. Ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin harjoituksia on seitsemän kertaa päivässä ja pelit päälle. Lisäksi kuvitellaan, että vanhemmat sen lisäksi, että he maksavat ensin edustusjoukkueen aikuisten palkat (=korkeita), leipovat pullaa erilaisiin myyjäisiin.

Ei helkutti.
Olen yrittänyt viedä poikaa järkevien ja suositeltavien harrastusten, kuten tenniksen pariin, mutta vielä ei ole tärpännyt. Huokaus.

Muistan kun itse pelasin aikanaan: meillä oli tässä lähellä joukkue, pelikaverit olivat samalla luokkakavereita, eikä vanhemmilta vaadittu kuin että veivät tai hakivat lauantaiaamuna treeneihin. Eikä sitä viemistäkään niin kauheasti ollut, kun kerran oltiin kavereiden kanssa samassa joukkueessa: vientivuoro kiersi ja nakki sattui kohdalle pari kertaa kuussa.

t.. nimimerk. ”tässäkö tulevaisuuteni?”
 

Jaa

Kommentit (2)

Ymmärrän huolesi. Meillä ainut poika joka kasvoi ison siskolauman kanssa ei myöskään päässyt aikanaan jääkiekkoon.Juuri tuo aikainen sunnuntaiaamu, ainoa hetki kun sai nukkua seitsemään, emme jaksaneet ajatella että kuskaisimme häntä hallille siihen aikaan. Plus kaikki pelimatkat, yleensä viikonloppuisin ja se pakollinen vanhempien osallistuminen, kiitos ei. Poika oli kyllä fiksu eikä kovasti rutissut asiasta, ymmärsi kun se hänelle kerrottiin. Ja nyt jo aikuisena hän on kasvanut hyvin äijämäiseksi ja pelaa jääkiekkoa työpaikan joukkueessa. Älä sure Roope, nuorimmaisestasi tulee varmasti aivan tervehenkinen nuori ilman traumoja vaikkei hän pelaisikaan kotikaukaloa kauempana. Missä muuten on se vanhanajan puulaakihenki? Itsekin voisin vaikka lentopalloa läiskiä ihan vaan puulaakissa mutta en vain tiedä missä..
Just noin. Ja ihan turha tulla sanomaan, että ennen talvet olivat parempia - täällä on ainakin ollut jäätä joka talvi viimeiset vuodet.