Teini talossa

Kesätekemistä

Jaa

Nuorimmaisen tietokoneella istuminen riistäytyi heti kesäloman aluksi (ja monta kuukautta sitä ennen) täysin käsistä. Hän ei tehnyt mitään muuta - sikäli ymmärrettävää että kaikki kaverit sattuvat olemaan mummolassa. Sovittiin sitten tietokoneajat ja laitettiin koneeseen nettiesto paitsi niinä tiettyinä aikoina. Tästä seurasi tietenkin vapaa-ajan ongelmia joten käytiin kirjastossa.

Nyt se oli sängyssä jo puoli kahdeksan aikaan aamulla lukemassa Saariston lapsia ja valitteli, että ”Tää loppuu kohta”.

Voisko tää olla näin helppoa? Melker pelastaa paitsi kesän myös lapsuuden!
 

Jaa

Kommentit (9)

Ruutuaika on meilläkin karannut lapasesta mutta kun nuorimmaisen saa lukemaan niin tahti on Viisikko päivässä. Varmisteltiin muukin ajankäyttö ja nyt on pieni koiranpentu huushollissa. Niin pieni että nukkuu vielä paljon joten aikaa jää sille tabletillekin..
Omat lapseni ovat jo kasvaneet ulos lapsenkengistään, mutta heille lapsena tutuksi tullut lukuharrastus on pelastanut meidät vanhemmat tylsyyteen vaipumiselta. Meidän nuorempi lukijapolvi näet tapaa hankkia kirjoja kirppareilta ja jättää niitä itse luettuaan myös meidän vanhempien "löydettäviksi" kotona tai mökillä käydessään. Se on aika kiva tapa - monta sellaista tuttavuutta on tullut vastaan, joita en itse välttämättä olisi osannut käsiini etsiä. Ja tunnustan itsekin nykyisin jättäväni omia löytöjäni käden ulottuville muille perheenjäsenille löydettäväksi eli semmoista perhekirjavinkkausta tai jotain...
Mulla ei sinänsä oo mitään tietokoneita tai pelejä vastaan mutta kun siinä tosiaan käy helposti niin, ettei enää oo mitään muuta. Kirjat on kuitenkin aivan toisenlainen, haastavampi mutta myös palkitsevampi tapa ruokkia mielen kuvitusta. Toi on kiva idea tuollainen kirjojen unohtelu muille! Ja koiruudessa on taas se kiva etä tulee myös sitä liikuntaa...
Meillä on poikien kanssa sama ongelma, mutta kun koneet on useamman lapsen käytössä, tuo netin sulkeminen "rankaisee" muitakin, joilla se pelaaminen ei ongelma olekaan. Eräs neuvo oli, että koneet mukaan työpäivän ajaksi autoon :) Noita tietokoneita on useampia talossa ja saman asian ajaa nykyään puhelinkin. Joten melkoista roudaamista olisi kaikki koneet ja puhelimet autoon töihin lähtiessä, ettei nuoriso liikaa pelaa... Mutta ompahan todella rassaavaa jatkuvasti kiistellä ja perustella rajoittamis-asiaa 14 v murkulle, joka mielestä äiti tekee elämästä tosi kurjaa laittamalla typeriä rajoituksia ruutu-ajalle.
yleensä koneissa voi säätää käyttöajan käyttäjäprofiileittain. Eli käyttäjä x voi käyttää aikana x, jolloin muut eivät siitä lainkaan häiriinny.
Tuo on toiminut aiemmissa Windows-versiossa, mutta mies on kyllä yrittänyt löytää uudempiiin versioihin rajoittimia, mutta toistaikseksi tuloksetta.
Ahaa, ihanaa en olekaan "ainoa äiti joka rajottaa peliaikaa vaikka en ole enää lapsi" (14v) ja ainoa "joka pilaa mun elämän" (13v, kun peli jäi kesken vaikka olin varoittanut tunnin)
Onko kellään ehdotuksia, että jos saan 12 v tytön kirjastoon, niin mitä voisi suositella lukemiseksi?
Onko kellään ehdotuksia, että jos saan 12 v tytön kirjastoon, niin mitä voisi suositella lukemiseksi?