Teini talossa

Kuusiehdotus

Jaa

Jatkan vielä joulukuusiasiasta, kun loppiainenkaan ei vielä ole saanut...

Heitimme nimittäin oman kuusen veks uudenvuodensiivouksen yhteydessä. Siinä vaiheessa kun yleensä alkaa olla korviaan myöten täynnä joulua ja kaipaa lähinnä sitä, että arki ja koulu alkaisivat. Minulla tänään arki alkoikin ja koululaisetkin myönsivät, että ihan kernaasti menisivät jo kouluun.

Mutta se kuusiasia.

Vaimo ehdotti - ja olen hänen kanssaan samaa mieltä - että nykysysteemiä pitäisi muuttaa etupainotteisemmaksi. Siis niin, että kuusi koristeltaisiin vaikka viikkoa ennen aattoa. SIlloin se toisi joulun tunnelmaa juuri sopivasti ennen h-hetkeä. SItä katsellessa muistaisi, että kohta, ihan kohta, se joulu on. 

Kun sitten Tapaninpäivä on vietetty - tai viimeistään kun ryhdytään ottamaan vastaan uutta vuotta - ja korvista tulee suklaata, kinkkua ja punaviiniä, paikat ovat täynnä lahjoja ja kaikki vain lorvivat telkkarin edessä, niin heittämällä kuusen mäkeen saa heitettyä samalla myös joulun mäkeen ja voi palata ihanaan arkeen, aloittaa uuden mukavasti harmaan vuoden. 

Ehdotan, että tästä tehdään lakisääteinen tapa toimia. Pitää myös perustaa kuusipartioita, jotka valvovat, että ihmiset ryhtyvät toimimaan tämän uuden, järkevämmän kuusipolitiikan mukaisesti. Saattaa olla, että perustan jopa puolueen tätä asiaa ajamaan. Kuusijytky on nurkan takana.

Jaa

Kommentit (7)

Kannatan. Meillä kuusiasia on automaattisesti kunnossa, koska perheestämme löytyy kuusiallergikko. Jo ensimmäisen adventin aikaan lähdemme kuusenhakumatkalle yläkerran vaatehuoneeseen, mistä löytyy joka vuosi sopivan mittainen ja tiheäoksainen valioyksilö. Kun kuusi koristellaan ja valaistaan riittävän ylenpalttisesti, tuo se iloa ja valoa koko joulukuun sekä pirttiin että lasten ja aikuisten mieliin. Ja kuten aito yksilö, myös korvike jättää jälkeensä neulasia lattialle ja sohvatyynyjen väliin, tosin hyvin maltillisia määriä.
Kun sen puun kerran sisälle saa, siitä ei heti luovuta. Siispä röyhkeästi heittäydyn kieltätyjäksi moisen lakisäädöksen edessä.
Hmm... Kuusipartiomme tulee ensimmäiseksi käymään teillä...
Kyllä se on niin, että minä pidän kuusen sisällä aina Nuutin-päivään saakka, kun sen kerran olen kotiin roudannut! Syy on varmaankin sen luoma valo, kun se himmeänä koristeineen loistaa. Toisesta päästä olen kyllä myöskin samaa mieltä. Lapsuuteni kodissa kuusi koristeltiin aina vasta aattoaamuna. Nykyään tuon sen tupaan aikaisemmin. Säilymisen salaisuus on isän itse tekemä riittävän suuri ja näppärä kuusenjalka, johon kuusen saa suoraan ja vettä tarpeeksi.
Kyllä meidänkin kuusi saa seista permannolla aina Nuutin-päivään saakka, jolloin paha-Nuuti joulun poies viepi. Tai saa nyt nähdä saako kuusi olla paikoillaan vielä jussinakin. Meidän vuosi näet vaihtui tänä vuonna vähän normaalia erikoisemmin, jonka kunniaksi voisi kuusellekin jatkoaikaa luvata. Kas kun aattona menimme mökille uutta vuotta vastaanottamaan, niin heräsimmekin uuteen vuoteen vallan toisessa kaupungissa ilman että kukaan (ainakaan muistaa) yön mittaan minnekään mökiltä menneensä...
Suomessa on pidettävä kiinni suomalaisista tavoista, eikä liu'uttava yhä aikaisemmaksi ja rönsyilevämmäksi. Nimim. Eka joulu rapakon takana, HUOH!
Loppiainen tuli ja meni, mutta kuusi pysyy....! Kuusipartio poiketkoon pääsiäisen tienoilla. Jos silloinkaan en vielä ole roudannut rankaa pihalle nii tarjoon vaikka glögit...