Teini talossa

Lapsia pelastamassa

Jaa

Olin viikonloppuna puhumassa Pelastakaa Lapset ry:n juhlassa. Mietin kovasti, mistä puhuisin, kunnes keksin. Kävin kysymässä paikallisen alakoulumme ykkös- ja kakkosluokkalaisilta, miltä he ajattelevat, että heidät pitäisi pelastaa. Sain aimo kasan tosi hyviä vastauksia, jotka ajattelin jakaa teillekin. 

Kysymys kuului siis:
Mistä minut voi pelastaa?

Minut voi pelastaa ilvekseltä, laavasta ja paarmalta (tyttö 7v)

Minut voi pelastaa tulipalosta, tulvasta, sonnilaumasta, koulusta, ponilta, härältä, paarmanpistolta (poika 8v)

Minut voi pelastaa, jos susi on syömässä mua. Tai jos mä en saa henkeä. Tai jos kaappi on kaatumassa mun päälle. Tai jos joku on hakkaamassa mua. Tai jos koulu on romahtamassa. (p7)

Minut voi pelastaa tulipalosta, putkesta, solmusta, lammesta, merestä ja järvestä, karhulta, lohikäärmeeltä, hailta, linnasta, lehmältä, dinosaurukselta (t8)  (Se on maalaiskoulu niin siksi siellä on näitä kotieläimiä kuten lehmiä ja dinosauruksia, toim. huom.).

Minut voi  pelastaa Sodasta, hukkumisesta, hädästä, kiusaamisesta, palavasta koulusta (t9)
Vessasta, saunasta, lääkäristä, koulusta, töistä, silmälaseista, kaivosta (t7)

Minut voi pelastaa Tulipalosta, puusta, autosta, jos putoan hevosen selästä, koulutappajilta, lentokoneesta jos se putoaa maahan.  (t9)

Merestä, laivasta, lentokoneesta, pomppulinnasta, koulusta, huvipuistosta (t7)

”Minut voi pelastaa merestä. Ja maailmansodasta. Tai liikenteestä. Kaikkialta missä voi olla hengenvaara. Tai tulipalosta. Tai hukkumisesta. Tai rappusista. Tai viinasta. (p8)

Minut voi pelastaa tulipalosta, härkätaistelusta, avaruudesta, maan alta, vankilasta, rosvojen autosta, lastenryöstäjien päämajasta.

Minut voi pelastaa jos minua kiusataan. (t8)

Ja sokerina pohjalla, suora lainaus: 

”Minut voi pelastaa merestä ja täsä niitä on lisää
- hulun hevosen selästä
- uima-altaasta
- auton alta
- oven välistä
- puun latvasta
- lukojen takaata
- syvästä ojasta (p8)


Luonnollisesti ehdotin Pelastakaa Lapset ry:lle, että ensi vuonna kun he suunnittelevat toimintaansa, perusjuttujen lisäksi olisi syytä kartoittaa mahdollisuuksia ennalta ehkäistä sonnilaumojen sekä hulujen hevosten aiheuttamia murheita!

 

PS. Toivottavasti tämän blogin spämmiongelma on ratkaistu - alkaa olla vähän ärsyttävää, kun kommenteissa on pelkästään kummallisisa linkkejä.

 

Jaa

Kommentit (5)

Hieno lähestymistapa lapsen pelastamiseen sinulla. Varsinkin kun epähuomiossa taisit tulla ns. ottaneeksi härkää sarvista ja pelastaneeksi muutaman lapsen antamalla heille hienon juhlapuheen sijaan hetken arvokasta aikuisen aikaasi ja tilaisuuden kertoa mitkä asiat heitä pelottavat... Taputan karvaisia käsiäni.
Kiitos. Paitsi että pitää kyl kiittää opettajaa. Ja oikeastaan niitä lapsia - koska hehän tekivät puheenvalmistustyön lähes puolestani! Mutta hyviä ajatuksia oli!
Vielä sait näemmä ufojen kommentin. Mutta tässä palautetta selkokielellä: Kolumnisti kiltti - pelasta meidät aikuiset nauramasta itseämme tärviölle! Allekirjoitan täysin inhorealistiset havaintosi silmän tottumisesta yhteen jos toiseenkin pikku epäkohtaan. Teema oli erittäin ajankohtainen myös meillä. Hankittiin n. 25v. sitten liinavaatekaappi, johon oli ihan heti miltei tarkoitus uusia vetimet, mutta jotenkin vain tekemättä jäi ja silmä tottui. Nyt ne "jo" on siinä - eikä mennyt edes keskiviikkoon vaan tämän viikon tiistaina ruuvattiin paikalleen - nyt kun vielä silmä tottuisi tähän eksotiikkaan...
Hhhih. niin se menee. Ja sitten kun saa sen pienen asian tehtyä, lopputulos on yleensä ihan tolkuttomasti parempi.
Ihania listoja, olipa hyvä idea kysyä suoraan asiantuntijoilta! Kyllä siinä on yhdistykselle työsarkaa, monta isoa ja vakavaa asiaakin tuli mainittua. Vetää hiljaiseksi, kun alta 10-vuotias osaa mainita koulutappajat listalleen.