Teini talossa

Lorvimista

Jaa

Kyllä ennen oli paremmin kaikki, oli. Työtä tehtiin, eikä laiskoteltu. Ja nyt puhun koulunkäynnistä. Päättäjäiset ovat nimittäin lauantaina täällä meillä päin, mutta ainakaan yläkoulussa ei ole enää kahteen viikkoon tehty yhtään mitään. He katselevat leffoja tunnit pitkät ja syövät karkkia. Ellei ole karkinsyöntiä, niin sitten on frisbeenheittoa.
Kun koulu päättyy 14.30, niin tänään se näköjään päättyi 12.30.
Alakoulussa on sentään hiukan tiukempi kuri, mutta kyllä sielläkin melkoista löysäilyä on.
Ei siinä muuten mitään, mutta minua ainakin sieppaisi moinen toimettomuus. Tarkoitan, että mitä järkeä sinne kouluun on mennä, ellei siellä tehdä mitään? Sehän on ihan sama kuin että kävisi työpaikalla vain, koska on sovittu että siellä ollaan tietyt tunnit.
Jaa mutta niinhän monet tekevätkin...
Silti: pitäisi joko (i) päästää lapset suosiolla kaksi viikkoa aikaisemmin lomalle tai (ii) pitäisi opiskella ihan oikeasti loppuun saakka. Näin sanoo sisäinen marttilutherini.
 

Jaa

Kommentit (7)

Täällä Naantalissa naapurin likka kertoi että yks koulupäivä kesti 16 minuuttia. Kuulemma kuitenkin kannatti niidenkin minuuttien takia yleensä herätä siihen päivään. Onneksi se loma kohta alkaa ja pääsevät yläkoululaiset ja lukiolaiset oikeisiin töihin..
Onhan se kuitenkin halpa päivähoito. :)
Itse olen yhdeksännellä luokalla ja toiseksi viimeisellä viikolla lukenut ahkerasti viimeisiin kokeisiin ja tehnyt loppuun kaiken maailman lopputyöt... Joten minusta on ainakin ollut kivaa kun näin viimeisellä viikolla on löysempää ja tehdään jotain normaali rutiineista poikkeavaa, emme ainoastaan vain ole katselleet elokuvia vaan olemme myös käynneet esim. maantiedon tunnilla ihmettelemässä lähimetsissä eläinten ja kasvien elämää ja elinympäristöä.Ja mielestäni on myös kiva ettei tarvitse tuhlata koko päivää vain sisällä kököttämällä, vaan voi jo nauttia ennen kesälomaa kesästä, kun koulusta pääsee klo 12-13 eikä kolmelta... :) Mutta toisista se voi tuntua turhalta, mutta minusta se on ihan hyvä lopetus kouluvuodelle :)
Olen himpun verran moralisoivaa marttilutheria iäkkäämpi, mutta muistanpa miten jo omina kouluvuosinani viimeiset päivät retkeiltiin ja retkuiltiin - eräänäkin keväänä koulun pihalla soitteli bändi, joka osasi sittaa tasan yhden biisin, eikä sitäkään kovin hyvin. Äänen voimakkuudella kompensoivat taidon puutteensa... Oi noita aikoja... Ne tahtoisin niin elää uudelleen - tai ehkä kuitenkaan en... Mutta nyt on kyllä tainnut Lipastin vaarilla aika kullata muistoja entisaikojen koululaisten ylettömän ahkeruuden suhteen...
Viimeinen viikko koulussa on kyllä vähän ajan tappamista, mutta kollegoiden kanssa on puhuttu, että vaikka koulu loppuisi viikkoa aikaisemmin, niin silloinkin olisi se viimeinen viikko. Todistukset pitää kuitenkin kirjoittaa viimeisellä viikolla, ja hoitaa muut paperityöt kuntoon. Oppilaiden kirjat on kerättävä ja luokka siivottava yms. Meillä ollaan paljon ulkona viimeisellä viikolla, harjoitellaan kevätjuhlaan ja tosiaan siivoillaan. Viimeinen viikko on kuitenkin, ennemmin tai myöhemmin.
Mä just täytin 40v. Enkä edelleenkään ole unohtanut sitä kuin hienoo oli kun koulu loppui ja vikalla viikolla saatiin olla vapaammin. No, jotkut oli vapaammin pitkin vuotta... ehkä sen sillä niin hyvin muistaakin. Vanhin poika lopetti kakkosen, eikä ollut heilläkään vika viikko juuri muuta kuin "lorvimista" ja asutaan sentään MAALLA. Toivon vaan, että ei tuo poika tuu äitiinsä, eikä muutkaan meiän lapset, noissa kouluasioissa.
No, sitähän se mun 10-luokalta just hienoin arvosanakorotuksin valmistunut poikanikin sanoi. Typerää venyttää koulua arvosanojen antamisten jälkeen keinotekoisesti kaksi viikkoa.