Teini talossa

Maailman paras puutarhuri

Jaa

Mä oon kaksikymmentä vuotta yrittänyt kasvattaa hedelmäpuita. ja vihdoin on tullut aika julkistaa kasvatuksen tulokset. Otin niistä tänään oikein taidekuvat, kun ajattelin osallistua ens kesänä johkii viherpeukalokisaan. Valmiuksia ja lahjoja näyttäisi olevan tässäkin lajissa.

Ei jumalauta. Kattokaa nyt noita. Kyllä ei syödä syksyllä luumuja eikä päärynöitä. Noilla kirsikkapuilla ei paljon japanittaria vokotella. Ja sit toi saatanan omenapuu. Sitä hävettää pelkkä olemassaolo niin että se yrittää kaatumalla tehdä itsemurhaa. Ei oo ykskään puutarhuri maailmanhistoriassa aikaisemmin yltänyt moiseen.

(Se menee aika lailla niin, että minä ostan puita ja puput syö ne. Sitten ostan lisää puita ja puput syö nekin. Sitten ostan puita ja puput syö ne jne. )
 

Jaa

Kommentit (6)

Älä välitä , saman näköisiä puita on aika monessa puutarhassa , esim. meillä . Omppuja ja luumuja saa kaupastakin . Ajattele , jos ne omppupuut olis oikeen komeita ,tulis joka syksy satoja kiloja omppuja ja mihin niiden kanssa sit joutuisi?
Toi on kyllä niiiiin totta.
Osta haulikko ja syö puput, niin meillä on tapana... :)
Älä luovu toivosta. Muistan miten sinnikkäästi mummoni aikoinaan yritti perustaa tontilleen omaa omenatarhaa, mutta sitten mummo tuli vanhaksi ja kuoli pois, jonka jälkeen minä aloin yrittämään omenatarhan perustusta ja olen perustellut tarhaani rapiat 30 vuotta jälkeen mummoni siirtymisen taivaallisiin omenatarhoihin. Taimiin, verkkoihin, lannotteisiin, ruiskutteisiin, räiskytteisiin ja sun muihin releisiin on mennyt vuosien varrella rahaa niin paljon että sillä rahamäärällä olisin voinut elää koko tähän astisen elämäni ja vielä pitkän pätkän tulevaakin pelkillä hedelmätiskiltä ostetuilla siloposkisilla ompuilla, mutta tätähän ei tietty lasketa. Omenatarhan perustaminen ja järki eivät näet mahdu samaan lauseeseen. Varsinkaan nyt, kun vihdoin löysin meidän tuulisesta, kylmästä ja pupujen asuttamasta pihastamme omppupuille mieluisan paikan ja olen parina viime syksynä saanut puistani ämpärikaupalla omppuja (huom. ämpärin koko - semmoinen lasten hiekkalaatikkoleikkeihin tarkoitettu, mutta ämpäri mikä ämpäri...) - ja ainahan tosiaan voi satoa odotellessaan syödä jokusen pupun...
Heinikko pois puiden juurelta niin jaksaisivat kasvaa.
Kun otat, revit heinän pois puun tyveltä, n. 50 cm levyisesti joka suuntaan ja laitat sen jälkeen katteen, joka voi olla kaupan kuorikatetta säkissä tai jostain ilmaiseksi hankittua puun parkkia. Katteen alle voit vielä levittää sanomalehtiä, niin loppuu se heinän kasvu. Katetta reilu kerros. Ensi keväänä voit lisätä katetta. Juurtuva puu joutuu kilpailemaan heinän juurten kanssa eikä kasva vaan heinän juuret ikään kuin tukehduttavat sen ja puu kituu. Kun kerran teet tämän kunnolla, niin saat olla melko rauhassa pitkään eli niin kauan, että heinä ei enää pärjää puulle, kun se on kunnolla juurtunut ja lähtenyt kasvuun.