Teini talossa

Matkalla

Jaa

Briiffaus elämästä. Helsingin junast:

Olimme prai päivää Uknkarissa,joka myös Unkarina tunnetaan niiden keskuudtessa, jotka eivät ole tämän kirottttun läppärin armmottoman npäimistön armoilla.

No: Unkarissa oli hienoa. Koko vaimon puolen suku koolla ja kaikki järjestelyt – sekä matkaseura! - täydellisiä. Meitä oli 13 aikuista ja 16 lasta sekä melkoinen määrä melskaamista ja sohlaamista, mutta kaikki meni silti mainiosti.

Kyse oli synttäreistä, kun mummi ja vaari täyttivät 70 v ja olivat päättäneet piffata kaikille pienet juhlat. Siis elämäntilanteen, jossa kaikki olivat muutaman päivän saman katon alla, mikä lienee juttu, joka ei koskaan tule toistumaan, ainakaan ulkomailla. Tuskin kotimaassakaan.

Ei se sellaisen matkan järjestäminen ihan helppoa ole, kun ihmiset kuitenkin ovat jo varsin keski-ikäisiä ja jokaisella on omia rajoituksiaan ja toiveitaan ja kiireitään.

Mutta kaikki oli hienosti järjestetty ja meni hyvin! Luulen, että kyseinen retki tulee pysymään itse kunkin muistissa vanhuuteen saakka: myös lapset sattuivat olemaan juuri hauskanikäisiä ja sellaisia, että saivat toisistaan täydellisen porukan. Ja koska meitä oli niin paljon, niin siellä keskiunkarilaisessa kivassa pikku hotellissa ei käytännössä ollut ketään muuta, joten lapset saivat juosta melko vapaasti.

Ja aikuiset myös, joskaan he eivät juosseet, mutta iloitsivat siitä, että lapset juoksivat.

Siis jonnekin pois päin. Voiko enää enempää pyytää?
 

Jaa

Kommentit (2)

Onnittelut sankareille! Vaikka elämän sankareita olette kaikki saatuanne jakaa noin hienon hetken. Vaikka sukukokoontumisten järjestelyssä kieltämättä on oma vaivansa ja säätönsä - ovat ne silti vaivan väärtti. Meidän klaani kokoontui viimeisimmäksi viettämään erään jäsenensä 65:sia ja näin suvun leipovan kakuntekijän näkökulmasta piinaava helle tuotti juhlaan ylimääräistä jännitysmomenttin. Kemut sujuivat savolaisen lupsakasti ja mukavien muistojen lisäksi mukaan tarttui kotiin tuomisiksi jos jonkinmoista joriinin-juurta juhlaväen kaupitellessa puutarhoistaan kaivamiaan ylijäämätaimia toisilleen.
SUkujuhlat on aika kivoja. JOko se johtuu siitä että suku on kiva tai sitten siitä, että on tullut niin vahnaksi, että sukujuhlat ovat kivoja. Kummin päin vaan, hienoa!