Teini talossa

Nobelisti

Jaa

Nyt jännittää saanko fysiikan Nobelin vaiko enkö. Kerran lukiossa oli nimittäin pari ekaa tehtävää kokeessa oikein, mutta ei siinä vielä kaikki: olen empiirisesti onnistunut todistamaan, ettei gravitaatiota oikeasti ole. Olen purkanut hevostallistamme käytännössä kaikki katon tukirakenteet ja siellä se vain edelleen möllöttää ylhäällä!
*
Fysiikan Nobelin lisäksi katson ansaitsevani myös byrokratianvastaisuuden Nobelin, jos sellainen tänä vuonna jaetaan. Meinaan tuo kattohomma osoittaa myös sen, että rakennusmääräykset erityisesti kattorakenteiden osalta ovat vahvasti ylimitoitettuja.
*
Kemian Nobelin voisin ottaa ponnisteluistani halvan ja hyvän terassinsuoja-aineen kehittelystä: siihen tulee puuöljyä, jonkin verran tervaa sekä tärpättiä jotta se terva liukenee. Toimii, on halpaa ja tuoksuu hyvältä, kunhan ei liioittele sen tervan kanssa. Jos liioittelee, silloin tulee olo että asuu kalastajakylässä.
*
Jos mahdollista voisin ottaa myös Nobelin rauhanpalkinnon onnistuneista sovittelutehtävistä maailman kriisipesäkkeissä kuten lastenhuoneissamme. Erityisesti kahden nuorimman konflikteihin on yleensä saatu ainakin väliaikainen rauhanratkaisu aikaiseksi.

Kiitos. Palkintorahat voi lähettää ihan kirjeitse.
 

Jaa

Kommentit (6)

No en sit saanut ainakaan sitä vysiikan noopelii, pannahinen.
Ai putosko se katto?
Ei tokikaan, hyvä katto! Mutta antoivat sen palkinnon jostain syystä jollekin fyysikolle. Eikä tullut muuten kemian palkintoakaan. Rauhanpalkintoa odotellessa...
Kun en koulussakaan saanut ymmärrystä fysiikkaan, saati kemiaan, kuinka voisi saada palkintoakaan, kun ei kerrota juuri lainkaan, miten onnistuivat saamaan Nobelin, niin voisi oppia ehkä, kun ei ole paljon muutakin opittavaa, kuten kouluaikaan.
Väärää Nobelia taisit odotella. Ehkä rauhasta voisi tulla... Aika vähissä tuntuvat sillä saralla ehdokkaat olevan, jos nyt sattuu töllöstä iltauutisia katsomaan silloin kun näissä eteläisissä EU-maissa pikkuisen mieltä osoitellaan... En haluaisi olla pahan ilman lintu tai muukaan pyryharakka, mutta lätkäisen kyllä kätöseni kyynärpäitä myöten ristiin toivoessani meidän täällä EU:n ihmemaassa todella olevan rauhan Nobelin arvoisia myös jatkossa...
Tämä oli kyllä sikäli huikeaa, että kun ryhdyin marisemaan etten ole saanut Nobelia, niin heti sain. Tai viidessadasmiljoonasosan siitä mutta yhtä kaikki! Hip hei!