Teini talossa

Päivähoidossa

Jaa

Jaahas, toivottakaa onnea: lähden tästä päiväkotiin päiväksi. Ei, kyseessä ei ole se, että vaimo laittaa minut pois jaloista muualle hoidettavaksi, vaan ihan juttukeikasta. Saa nähdä, kuinka sitä jaksaa olla ihan pikkuisten kanssa kokonaisen päivän, vanha ihminen.
Vaan ehkäpä lapsista saa energiaa. Luultavasti edessä on ainakin paljon hassuja tilanteita sekä askartelua.
Eniten odotan kuitenkin päiväuniosiota. Toivottavasti se on pitkä.

Ihmettelen, miksei työelämässä ole laajemminkin siirrytty sen kaltaiseen systeemiin. Olisi mitä mainioin järjestelmä, jos keskijohto patistaisi työntekijät aina ruuan jälkeen puolen tunnin torkuille. 
Taidanpa osallistua kunnallisvaaleihin tätä asiaa ajaen. Kenties perustan jopa oman puolueen. Sen nimeksi tulee Nukkuvien puolue. Arvelen, että äänivyöry tulee olemaan valtava.

Mutta nyt: kaurapuurolautanen jo Raisiossa odottaa!
 

Jaa

Kommentit (6)

Oikeassa ole Roope, pienet torkut päivässä pitää iltaärtymyksen poissa. Aina kun tulee vartin tilaisuus, otan torkut, illalla jaksan murkkujen kanssa paljon leppoisammin. Ymmärsin torkut itseni parhaaksi kun kerran pääni oli pölkyllä, olin kuulemma luvannut jotain (rahaa) teinille josta itse kuulin vasta ensinmäisen kerran kun sitä tultiin taas pyytämään. Suosittelen torkkuja kaikille joilla on lapsia tai itse ovat joskus itse olleet lapsia.
Toivottavasti muistat käyttää hyväksi sen, että olet "uusi lapsi". Voit nimittäin viettää koko päivän, jonkun hemaisevan hoitotädin sylissä, kun sinulla on koti-ikävä ;o)
Voi jummijammi! Sinä pääset jo päiväkotiin! Minäkin haluaisin päästä sinne askartelemaan löydettyäni viime aikoina sisälläni asuvan ja aina tähän ikään asti uinuneen näppärä näppisen eskarilaisen. Vaikka kotiväkeni sanoo askartelujeni olevan samaa tasoa kuin 5 vuotiaiden kädettömien kiinalaislasten tekeleet, niin kyllä minäkin siellä päiväkodissa jo pärjäisin - ainaskin kolmevuotiaiden ryhmässä... Muista ottaaoma tuttu nukkulelu mukaan ja nukkua kiltisti päikkärisi. Äläkä kränää ettei sinun muka kotona ikinä tartte nukkua päikkäreitä...
kerro sitten kuulumiset miten päivä meni. itsellä ainakin lyhyetkin vierailut ovat käyneet korviin, meteli siellä on niin huumaavaa. ihmekkös tuo kun kotona kolmekkin saa jo aikaan sellaisen älämölön ettei omia ajatuksia kuule, saati sitten kun 25 yrittää kertoa älyttömän kiireellisen asian sille ainoalle aikuiselle..
Voi Roope, et sinä ole liian vanha päiväkotiin! Itse olen yli 50 ja viihdyn yhä päiviksessä. Tänäänkin pääsin hiihtämään ja leikin legoilla ja luin satuja lapsille. Sitten me laulettiin ja askarreltiin ja syötiin pariin kertaan ja nukuttiin päikkärit (no okei, mä en saanut nukkua, mutta hiljainen ja hämärä unihuone rentoutti mukavasti). Ja koska olen aikuinen minun ei tarvitse maksaa mitään hoitomaksua, vaan saan tästä hauskuudesta jopa palkkaa. Ja ensi viikolla pääsen luistelemaan!
Raportti tulee nyt vähän myöhässä, kun on ollut kovin kiireistä (meillä päpiväkotilapsilla usein on). Mutta mukavaa oli ja päiväkotielämä vaikutti ylipäänsä oikein hienosti organisoidulta ja lämminhenkiseltä. Tuli vähän kade niitä lapsi kohtaan kun on koko ajan joku leikittämässä ja paijjaamassa ja kantamassa ruokaa eteen. Takuulla on kivempaa kuin päivät pääksytysten kotona äipän ja iskän kaa. Tosin jos huomasitte viikonlopun lehdestä, niin nykyään on kuulemma sellaisiakin vanhempia, jotka pitävät lapsen ihan koko ajan päiväkodissa, myös loma-aikoina, koska "täytyyhän heilläkin (siis aikuisilla) olla lomaa". Mutta tämä ei nyt liittynyt tähän omaan päiväkotikeikkaani. Se oli oikein onnistunut, vaikken saanutkaan ottaa päikkäreitä, kun ei siellä ollut minulle omaa sänkyä eikä ainakaan selliasta johon olisin mahtunut. .