Teini talossa

Piinaviikon tunnelmissa

Jaa

Näin pääsiäisviikolla on hyvä syventyä kristinuskon ydinkysymyksiin. Siksi kävin ullakolla etsimässä vanhoja käsikirjoituksia ja sattumalta löysin sieltä ammoin kadonneet Mooseksen alkuperäiset kirjat. Ne olivat samassa pahvilaatikossa Spectrum-tietokirjasarjan kanssa. Piti viedä koko höskä antikkaan, mutta en oo ehtinyt.

Hyvä niin, sillä alkuperäiset Mooseksen kirjat lienevät arvokkaita koska ne sentään ovat noin 3500 vuotta vanhoja. Mooses on itse kirjoittanut ne kuulakärkikynällä ja näistä kirjoista nostan nyt esiin alla olevat kymmenen käskyä, jotka Mooses on pannut ylös ilmeisesti siinä vaiheessa kun hänen omat lapsensa olivat teini-iässä.

Kuten varmaan arvaatte, nämä käskyt sittemmin syrjäytyivät Jumalan antamien kivitaulujen tieltä. Sääli, koska ihan hyviä käskyjä nääkin on. Ehdottomasti ansaitsevat tulla julkaistuksi:

 

Teinin kymmenen käskyä

1. Minä olen äitisi/isäsi, sinun ruuanlaittajasi, vaatteiden pesijäsi ja rahoittajasi. Koita nyt herran tähden olla ees hiukan kiitollinen

2. Älä käytä väärin äitisi/isäsi luottamusta, sillä he muistavat sen kun seuraavaksi haluat uudet farkut

3. Pyhitä kotiintuloajat

4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi tai jos se on ihan mahdotonta niin näyttele edes, sekin riittää.

5. Älä vittu kiroile koko ajan, koska se on ruma tapa ja inhottavaa kuunnella.

6. Älä tee huorin, eli ole sellainen joka menee muiden mukana pelkkää halpaa hyväksyntää hakien. Ajattele ensin ihan itte.

7. Älä varasta keneltäkään, älä myöskään vanhemmiltasi, äläkä ainakaan heidän vuosikertaviskejään

8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisistäsi kuten vaikka sellaista, että kaikki lähimmäiseni ovat saaneet tällaisen mopon joten minunkin pitää saada.

9. Älä tavoittele sisarustesi omaisuutta, etenkään heidän vaatteitaan. Ne ovat heidän, sinulla on omasi, koeta nyt saada se kalloosi.

10. Älä tavoittele lähimmäisesi karjaa, sillä mieti vähän jos luokkakaverit saisivat tietää, että olet pöllinyt lehmän.  

 

Noin! Noista kun pitää kiinni, kaikilla on mukavampaa! Ensi viikolla vanhempien käskyt, jotka Mooses oli tosin kirjoittanut jostain syystä niin paljon pienemmällä, että hetki menee ennen kuin saan ne suomennettua.

Jaa

Kommentit (7)

Aivan mahtavia! Tulostan nämä meidän jääkaapin oveen :D
Ihan fantastista, kiitos ! yhden ET:n (esiteini) ja yhden teinin puoliäitinä tämä osui ja upposi. Odotan joka päivä innolla sekä ehkä myös hieman kauhunsekaisin tuntein uusia blogi kirjoituksiasi teinistä. Parempaa vertaistukea saa hakea !
Kiitos! Lämmittää!
Kiitos! Osui ja upposi, mutta teinini ei näe näissä mitään pointtia ;) Jos Mooses perehtyisi käskyihin tänään, ehkä hän lisäisi kohdan: 11: Älä anna äitisi Netflix-tunnuksia vapaasti kaveripiirisi käyttöön äitisi tietämättä... Mutta kaikesta huolimatta, hyvää pääsiäistä :)
Näyttäisin teinille. Mutta sen huumorintaju on kadonnut samaan mustaan aukkoon johon kaikki ihmeellinen kama kotona katoaa (laturit esim). Jännityksellä odotan vanhempien käskyjä... :D
Kiitos tästä:) Nämä menevät niin miehelle kuin teinille muistutuksena:) ja ennen kaikkea kiitos tästä blogista, niin tutun kuuloista touhua!
Piinaviikkoa täällä kärsitty perheen yhteisen kesäloman suunnittelun tiimoilta. SIinä olisi bloggaajalle toive aiheesta; miten olette selvinneet hengissä pitkistä lomista niin, etä jokaiselle olisi jonkinmoista lomareissua järjestynyt. Alaikäisiä kun ei ihan yksin voi ulkomaille päästää lomailemaan, mutta ehdottomuudessaan nuoriso haluaa vain juuri siihen yhteen kohteeseen ja jokaisella on tietysti eri kohde.