Teini talossa

Piirrä ja arvaa

Jaa

Pelattiin Piirrä ja arvaa –peliä. Se on sellainen, jossa yllätys yllätys, pitää piirtää annettu sana tai käsite ja sitten muut koettavat keksiä, mikä se tuherrus on.

Ekaluokkalainen oli myös mukana ja aika hienosti parhaansa yritti. Peli kuitenkin osoittaa melko nopsaan, mistä on kyse: ei niinkään piirustustaidosta kuin siitä, että ymmärtää, mikä missäkin asiassa on olennaista. Toisin sanoen se vaatii ajattelulta aika abstraktia ja symboleille avointa meininkiä, jota ekaluokkalaisilta ei ihan kauheasti vielä löydy.

Mutta hauskaa oli. Ennen kaikkea sen seuraaminen, mistä pikkukoululainen lähtee asioita piirtämään (yleensä hahmottamisen kannalta täysin väärästä päästä) ja toisaalta se, kuinka pikkutarkkaa hän pyrki tekemään, vaikka aika kului tiimalasissa kovaa vauhtia.

Tuo ylläoleva kuva on kuitenkin paras. Arvatkaas mikä se on? Sen tekemiseen meni kaksi tiimalasillisista.

 


 

Jaa

Kommentit (74)

Roope Ankka!
Veikkasin ennen kuin katsoin kommentit. Roope Ankkaa minäkin. :)
Ei ole. Ei sinne päinkään. Annan vinkin: kuvasta tekee erityisen hienon se, että oikeasti ao. asian piirtäminen on niin yksinkertaista, että riittää kun piirtää suttua paperille... Pitääkseni jännitystä yllä kerron oikean vastauksen vasta tänään iltapäivällä. Jos siihen mennessä joku on keksinyt, hänet kruunataan maailmankaikkeuden selvännäkijäksi.
Kummallista, vastasin tähän ja se katosi jonnekin... No, koetetaan uudestaan. Eli väärin menivät arvaukset! HIenointa tässä kuva-arvoituksessa on se, että vastaus on sellainen, joka on äärimmäisen helppo piirtää, riittää kun tekee paperille suttua. Vastaus on... kerron sen illalla. Jos joku siihen mennessä arvaa, kruunaan hänet Vuoden Selvännäkijäksi.
Kuvassa on ihan ilmiselvästi lietolainen perheenisä, joka on juuri saanut valtaisan rakennus-perspiraation ja hamuaa käsiinsä sahaa, vasaraa, kirvestä ja lapiota tehdäkseen uusia oviaukkoja kotitalonsa seiniin ja kaivellakseen kuoppia langetakseen niihin itse. Sormet vaikuttavat olevan kuvassa hieman turvoksissa, mikä johtuu edellisten rakennus-perspiraatioiden vasaran lipsahduksista tai/ja näpeille pyöritellyistä kivistä.
Villakoira eli pölypallo
Onko se se nyt jo edesmennyt mustekala, joka veikkasi futistuloksia? :)
Aku Ankka
ihan selvästi :)
Veikkaan Munamiestä :D
Ihan selvästi mustekala !
Siis kysehän on ilmiselvästi MUSTEKALASTA, piste :-D
Siis kysehän on ilmiselvästi MUSTEKALASTA, piste :-D
Hämähäkki
Pulla-ukko
Siis kysehän on ilmiselvästi MUSTEKALASTA, piste :-D
Siis kysehän on ilmiselvästi MUSTEKALASTA, piste :-D
Mustekala! =)
6-vuotias veikkasi ankkaa, 5-vuotias kukkoa, mutta kyllä minä sanon että se on ihmisen suolisto! :)
Mörköhän se
No mustekalaa täälläkin veikkasin, tosin voisi olla sormikaskin;)
Tai turtles
Mikä muukaan se voisi olla?
veikkaan siis pyörremyrskyä
Ihan selvä kameli kyttyröineen
Suttua piirtämällä ei kyllä sitä saisi aikaan, nimittäin mieleeni tuli tuosta vesipuiston liukumäki tai oululaisen Vauhtipuiston lapsia syövä mustekala pomppulinna. Mutta ehkä se onkin Muumilaakson Mörkö tai Haisuli? Voi että, paljasta jo!
Ihan selvä homma! Kummituseläin, sillä on tosi suuret silmät.
Sehän on ihan selvä rapu!
Aku Ankka jonka lakki on vinossa
Ihan selvä homma! Kummituseläin, sillä on tosi suuret silmät.

Sivut