Teini talossa

Rikastumaisillaan

Jaa

Taas on se aika vuodesta, jolloin pitää olla kateellinen. Kävi näet niin, että verotietojen perusteella myös yksi tuttu kuuluu näihin merkittävän varakkaisiin ihmisiin; oli tienannut monta sataa tuhatta viime vuonna.

Ensimmäinen tunne oli tietenkin kateus. Ja niin oli toinenkin. Mutta sitten tuli myönteinen yllätys: huomasin olevani amerikkalaisittain kateellinen. Siis sillä lailla, että ryhdyin analysoimaan, mitä tuo tekee oikein ja minä väärin ja voisiko asiaa korjata ja miten.

Seuraavaksi askel oli miettiä, onko kysymyksessä ylipäänsä asia, joka pitää korjata.

Tämä tyyppi on yrittäjä. On uskonut itseensä, perustanut firman ja onnistunut. Hän tekee myös tosi paljon töitä – vaikka ei se kyllä mitään todista, moni muukin tekee paljon töitä eikä silti rikastu.

Piti siis pohtia, haluaisiko tehdä samalla lailla paljon töitä ennen kaikkea rahan takia (hän kyllä vielä, kaiken kukkuraksi, tykkää työstään).

Ja vastaus? En ehkä haluaisi. Pidän nykyisestä elämänrytmistä ja palkkakin piisaa tarvittavaan. Mutta pienen siemenen se verotieto jätti kuitenkin itämään: että pitäisikö keskittyä edes vähän enemmän siihen rahapuoleen. Kyllä se monta sataa tuhatta vuodessa sen verran hauskalta kuulosti.

Mutta jos vaikka tyytyisi hiukan vähempään, vaikka vaivaiseen 300 000 vuodessa tai jopa surkeaan 250 000 euroon (eikä sitten vastaavasti näkisi kauheasti vaivaa sen eteen. Miltä se kuulostaa, lähtisikö joku mukaan projektiin, jonka idea olisi vähän töitä mutta paljon rahaa?)
 

Jaa

Kommentit (14)

Yksi käsi ylhäällä! (Jos nyt takaat että oikeasti vähällä työllä saan paljon rahaa. Sen suhteen olen vähän skeptinen ja tämä skeptisyys perustuu näihin pyramiidimarkkinointihommeleihin, joihin muutama tuttuni on minuakin houkutellut mukaan luvaten nopeaa rikastumista vähällä vaivalla. Olen luvannut harkita heti kunhan ensimmäinen heistä ajaa uudella, isolla, todistettavasti velattomalla Mersulla vastaan - vielä ei ole tuota hetkeä koittanut...)
Hienoa! Eiköhän aleta väsätä kiertokirjeitä tyyliin, lähetä viitonen kaikille niille, joiden nimi on kirjeen alalaidassa...
Kamalaa nyt tuohon äskeiseen tuli ylimääräinen pilkku eikä sitä saa pois. No jätän pilkut tästä pois niin sitten on keskimäärin oikein.
Lähetetään tekstiviestejä tuntemattomille tyyliin: Syntisi on annettu anteeksi. 4000€ ja tilinumero perään. Helppoa ja antaa hyvää mieltä vastaaottajillekin.
Kokeilin. Tekstiviestit toimivat kuin häkä!