Teini talossa

Salatienausta

Jaa

Meille tuli Fortumilta kirje, jossa he kertoivat palauttavansa vähän rahaa, siis maksavansa korvauksia siitä tapaninpäivän myrskystä. Me olimme vähän alle kolme päivää ilman sähköä. Korvaus oli tonnin.
Jos ajattelee, että sen joutuisi tienaamaan, se tarkoittaisi, että pitäisi tienata ainakin 1500, että moinen summa jäisi käteen.
En juuri koskaan tienaa noin hyvin.
VAADIN LISÄÄ SÄHKÖKATKOKSIA HETI!!!!!!!!!

 

Jaa

Kommentit (6)

Voihan siinä noinkin käydä, mutta voipi käydä toisinkin. Meillä oli männävuosina myös pidempi sähkökatko mökillä, joka osui hetkeen jolloin pakkasta oli sata astetta, eikä ketään tietenkään ollut paikan päällä lomailemassa. Arvata saattaa mitä siellä tapahtui: pakasteet sulivat, mutta vesipumppu puolestaan jämähti jäähän ja halkesi. Sähköyhtiö antoi kyllä muutaman latin, mutta oman kupeen kaiveluksi kääntyi noin muuten, vakuutusyhtiön oltua sitä mieltä että niitä pakasteitaan ja muita aarteitaan pitäisi ihmisen olla vahtimassa silmä kovana yötä päivää ja vuoden ympäri, ja on ihan omavalintainen riski ja saat pitää rutun vapaasti kupeessasi, jos toisin olet toiminut.
Hämmentävää toimintaa yhtiön puolelta. Mitähän niillä on mielessä, varmaan on ainakin ketunhäntä kainalossa. Pistää kyllä epäilemään. Taidatte olla suurasiakkaita heille, kun noin ruhtinaallisesti korvasivat? Joko rahat on sijoitettu uusiin rakennushankkeisiin... liiteri?
..kerrottiin Fortumin johtajien laadullisesta tulospalkkauksesta. Bonarit tulee jos asiakas on tyytyväinen. Ja asiakashan on, ainakin ilmeisesti nyt?
Niin, kyllä tässä tietenkin taustalla on se, että olemme maksaneet tätä korvausta ennen Fortumille noin ziljoona euroa vuodessa. Valitettavasti.
Tässä pätee sama logiikka kuin kaikessa rahankäytössä. Esimerkki meidän perheestä: tammikuussa lapsi sairastaa sitkeää keuhkoputkentulehdusta, korvatulehdusta ja vaikka mitä. Mehiläiseen uppoaa 250 euroa. Helmikuussa vakuutusyhtiö maksaa sen saman 250 euroa takaisin. Summa summarum: tammikuussa menneet rahat on menneitä rahoja, helmikuussa tilille tupsahti yhtäkkiä ylimääräistä rahaa. Ja kaikesta "yllätyksenä tulleesta" rahasta tulee iloita ja riemuisasti se käyttää.
kävi mielessä jotta voisi hyvinkin vaikka kerran kuussa (talviaikaan) olla vuorokauden ilman sähköä.