Teini talossa

Saunassa

Jaa

Ajattelin tänään lämmittää ensi kerran koko kesänä pihasaunan ja käydä uimassa. Tiedän, tiedän: kesä ei ole vielä edes alkanut ja kylmähän siinä saattaa tulla, tai peräti voi hukkua jo matkalla veteen, kun sataa tihuuttaa niin kovasti. Mutta mikään mahti maailmassa ei nyt voi kääntää päätäni.
Ymmärrän toki, kuinka uskaliaalta tämä kaikki saattaa kuulostaa kaupunkilaisten korviin, semminkin, kun löylyjen lisäksi ajattelin grillata siellä saunan terassilla ja myös syödä, satoi tai paistoi.
Veden lämpötilaa en ole käynyt katsomassa, mutta päätellen siitä, että lapset ovat käyneet kesän aikana uimassa noin kaksi kertaa, ei se ihan neljäkymmentäasteista taida olla. Parempi kuitenkin tehdä tämä talviturkin poisheittäminen nyt, ennen kuin jääriite veden pinnalla yllättää, minkä jälkeen uiminen on vielä vastenmielisempää.
Saunan ja ruuan jälkeen ajattelin vielä istuksia siinä ulkona hetken ja katsella lammelle ja pelloille ja nauttia heinäkuun leppoisuudesta.

Untuvatakki päällä, luonnollisesti.
 

Jaa

Kommentit (3)

Pidä suu sievästi supussa pihalla istuksiessasi ja älä ainakaan makoile suu auki aurinkotuolissa tai hukkumisvaara voi olla ihan todellinen. Täällä meillä tuli eilen hetken aikaa niin ravakasti vettä, etten ole naismuistiin moista kuuroa nähnyt; vajaassa vartissa mittariin kertyi 25 milliä ja myöhemmin pienemmällä pisaralla vielä lisää. Uimavedet olivat viikko takaperin kohtuullisen siedettäviä. Mittaria ei tosin ollut matkassa, mutta juniorin kanssa käytiin reippaalla kuntoilumielellä rapean puolen tunnin uimalenkkeily heittämässä eikä ainakaan siinä ajassa vielä hypotermia iskenyt. Mutta muuten ei voi kuin alistuneesti huokailla: MIKÄ KESÄ!
Joo, meilläkin vesi itse asiassa oli ihan siedettävää, 18 astetta näytti mittari. Ja kyllä maksoi vaivan siivota sauna ja lämmittää se, oli hyvät löylyt ja kivat maisemat, eikä juuri sillä sekunnilla edes satanut. Toisin kuin nyt. Olin juuri katsovinani, että veden sijaan sieltä tulee kissoja, mutta se olikin vain meidän Maukka joka pyrki sisään...
Siippani väittää, että täällä meilläkin on ollut kesä: oli kuulema eilen aamulla klo.05.02. - harmi että aamu-unisena kymmenellä minuutilla missasin tapaamisensa. Se oli jo ohi kun läksin suurin satotoivein vaaleanpunaiset linssit silmilläni kasvimaalle, jossa porkkanaparat ovat hukkuneet - rauha heidän sieluilleen - ja rikkaruohojen seassa uiskenteli vastaan viiden kilon hauki, joka lupasi uida koputtamaan yläkerran tuuletusikkunaan jos hänelle tulee juttukaverin puute kuolleiden kasvien apaattisessa seurassa. Harmi etten älynnyt porkkanan kylvön sijaan istuttaa keväällä riisipeltoa - se kukoistaisi nyt varmasti...