Teini talossa

Suunnittelun riemuvoitto

Jaa

No niin, tässäpä tämä lehdessä lupaamani arkkitehtonisen suunnittelun sekä lujuuslaskelmien  helmi ja maailmanennätys. Jotenkin olisin halunnut nähdä rakennustarkastajan ilmeen kun se olis nähnyt tämän. Mutta, huomatkaa: lopputulos on varsin näköinen ja jahka sen saa vielä maalattua. myös oikein kaunis. Ovi on itsetehty, mistä lisäpisteitä. Aplodeja? Anyone?

Jaa

Kommentit (7)

Samaisella lähestymistavalla on meidänkin pihapiiriin noussut jos jonkinlaista tarpeellista rakennusta. Viimeksi valmistui ulkohuussi ja sen piirustukset taisivat olla vain tekijän päässä (jos sielläkään). Ovi todellakin ansaitsee aplodit - lienetkö ajatellut sarjatuotantoa? Saranat ovat erittäinkin hienot.
Olet selvästi tekijämies ainesta! Hyvä Roope! Kädentaidot jyrää. Meilläkin on jo useammassa polvessa rakennettu yhtä jos toistakin samantapaisilla suunnitelmilla. Viimeksi nyt pääsiäisen aikaan lämmittelin mökillä savusaunaa ja muistelin samalla edesmennyttä isääni ja hänen savusaunan rakennusprojektiaan, joka sai alkunsa siitä kun mestarillamme sattui olemaan pitkäveteinen viikonloppu: aamulla isä piirteli "loistavan tarkat" suunnitelmat ruttuiselle paperinpalaselle, iltapäivällä kaiveltiin perustukset ja luvat haettiin kaiketi harjannostajaisten aikoihin... vai haettiinko niitä koskaan... en menisi vannomaan... Kolmekymmentä vuotta siellä on jo jokatapauksessa kylvetty ja makoisat löylyt saatu. Tosin lähivuosina lattia pitäisi purkaa ja valaa uudelleen, mutta vika ei suinkaan ole suunnittelussa vaan ahkerassa käytössä ja luontaisessa kulumisessa.
Noin tarkkojen piirustusten kanssa ei voi vikaan mennä. Ihan on näkönen!
Kiitosta vaan! Taitaa ollaniin, että noin 89 % Suomen ulkorakennuksista on tehty juuri tällä tavoin!
Uskomattoman hieno, jotenkin Roopen kolumnit ovat kuvailleet paljon onnettomampaa rakentajaa kun mitä tämä tulos antaa ymmärtää - kirvesmieshän hän ompi.
On kokoa ja näköä! Puiden varastoinnin lisäksi voit hyödyntää vaikka vieraiden majoitusmajana tahi bändikämppänä. Hienoa työtä!:)
Laitahan suunnitelmat kehyksiin liiterin seinälle. Kiitos ihanista ja hauskoista kolumneistasi. Uuden kotivinkin tullessa haen ekana sen sivun, jossa on kolumnisi:)