Teini talossa

Tappavia sairauksia

Jaa

Luittekos päivän iltapäivälehdestä, että lääkäreillä on mennä hermo sairauksia googlettaviin potilaisiin?

En kyllä yhtään ihmettele. Toinen käy ensin kuusi vuotta lääkärikoulua ja opettelee mistä nuha johtuu ja sitten toinen tulee vastaanotolle ja ilmoittaa että kyseessä ei ole nuha ensinkään vaan aivokasvain ja että jos tohtori on toista mieltä niin haluan toisen lääkärin mielipiteen, nimittäin sellaisen, jonka mielestä tässä on kyse aivokasvaimesta.

Eikä sekään riitä, vaan potilaalla on yleensä hoitoehdotuskin valmiina.

Tavallaan lääkärien sopisi olla tyytyväisiä, säästävät aikaa ja saavat kuitenkin rahaa. Sehän on nimittäin vähän sama kuin jos veisin autoni korjaamoon, kertoisin korjausmiehelle mikä siinä on vikana, korjaisin vian ja kysyisin, että mitä olen velkaa.

Ilmeisesti lääkärit eivät yleensä tee näin – tai ainakaan muut kuin valelääkärit. Hyvä niin. Ihminen on monimutkainen otus.

Tosin taannoin minulle kävi vähän tuohon tyyliin. Olin loukannut selkäni minkä seurauksena käteni puutui. Menin lääkärille ja sanoin että käteni puutuu. Hän tutki minut ja kirjoitti diagnoosiksi: ”potilaan käsi puutuu”. Se oli tähänastisen elämäni lääketieteellinen tähtihetki ja harkitsin avaavani myös sydänkirurgiaklinikan.

*

Vaikka googlettaja saattaa joskus olla jopa oikeassa, kannattaa muistaa että googlettaminen on henkisesti vaarallista puuhaa. Sitä löytää sellaisia sairauksia itsessään, jollaisia ei tiennyt olevan olemassakaan ja joiden luultiin jo kadonneen maan päältä.

Siis niinku et iik! Ihottumani on selkeästi spitaalin esiaste!
Kauheaa! Kärsin lapasurkastumasta, tämä finni todistaa sen!
Herran jumala sentään, tämä kuhmu onkin syöpä!
Kauhea ebola päällä, ei nyt mitenkään voi tulla töihin!
 

Jaa

Kommentit (13)

Tää tapa ois esim poliiseille nykyään hirveen hyvä: asiakas tulee a) ilmoittamaan häneen kohdistuneesta rikoksesta, kertoo mikä rikos, kuka on tekijä ja mistä tekijän löytää, sekä esittää aukottomat todisteet kirjallisena b) ilmoittamaan tekemästään rikoksesta ja on valmis erittäin katuvaisena ottamana vastaan rangaistuksen ja näyttä ryöstösaaliin paikan. Tälle toiminnalle peukutan :)
Kyl toi tosiaan toimis kauheen monissa ammateissa...
No kyllä itse olen joutunut opastamaan ja opettamaan lääkäriä kilpirauhas-asioista, kun ei ole ikinä kuullutkaan jostain asiasta. Sitten on jälkikäteen kiitellyt minua, että kerroin asiasta. Eli on minun kertomani jälkeen kysynyt muilta lääkäreiltä tai lukenut kirjoistaan tms. ja löytänyt minun kertomani asian. Esim. kilpirauhasesta puhutaan tuleville lääkäreille 1 päivä eli yhtä tyhjän kanssa heidän tietoutensa siitä. Ja niin vaan minunkin suvun diagnosoima struuma todettiin 18 vuoden jälkeen struumaksi, sillä välin useampikin lääkäri sanoi kyseessä olevan vain iso aataminomena..... Erikoislääkäri, joka vihdoin struuman totesi, oli järkyttynyt kun sanoin että aataminomenaksi sitä on sanottu. Olisi voinut olla kilpirauhassyöpä ja siksi passitti minut samantien ultraan ja ohutneulanäytteeseen. Onneksi ei ollut syöpää. Lääkäreille on vaan tullut nyt hirveä hätä, kun eivät olekaan puoli-jumalia eli potilaat tietävät ja ottavat selvää omista sairauksistaan oma-aloitteisesti.
Tiputeltiin taas 5tuntia biolääkettä ym.no viikon päästä karsee kutitus ja kipu suussa/ruokatorvessa sienihän se taas pääsin arvauskeskukseen vastaanotolle,tohtori kysyi että mikä sinä mahta vaivata,kerroin ,työnsi lampun suuhun mutisi jotain ,otti paksun opuksen selasi ,läväytti sen pöydälle ja kysyi milä me sitä mahta hoitaa ,no minä luettelin lääkkeet mitä olen joskus ennenkin käyttänyt ,tohtori mutisi miks sinä heti sano sain reseptin ja evästeen netistä katso käyttöohjeet,apteekissa vähän ihmeteltiin kun ei oikein mitään käyttöohjeita no oli kuulema tuttu juttu ajattelin vaan että miksi MIKSI minun pitää maksaa reseptin kirjoituksesta 29e kun itse tein diaknoosin ja lääkkeeni!
Juuri näin! Sääliksi käy lääkäreitä, jotka joutuvat tätä asiantuntijakansaa hoitamaan! Tyttäreni oli vähän aikaa sitten menossa lääkärille ja selitti minulle mitä ajatteli lääkärille ehdottaa diagnoosiksi. Sanoin hänelle, että "ET MENE SELITTÄMÄÄN ASIANTUNTIJALLE OMIA AMMATTITAIDOTTOMIA MIELIPITEITÄSI!!". Oli sitten osannut olla hiljaa vastaanotolla.
Onneksi kaikki lääkärit eivät sentään koe terveydestään kiinnostuneita potilaita riesaksi. Oikeille tiedon lähteille ohjaaminen on osa lääkärin työtä siinä missä diagnoosienkin tekeminen. http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/googlettajatko-riesa-laakarille/1896765
Lääkäreitä on joka lähtöön niinkuin hoitajiakin. Aikoja joissakin kunnissa on vaikea saada ja tehokkuus katsotaan potilasmäärän, ei laadun mukaan. Mitä enemmän käyntejä,sen parempi työntekjä? Me potilaat tiedämme toisin. Kohtaaminen on A ja O ja tarkka perehtyminen sairauteen.Se vaatii aikaa. Ennaltaehkäisevä terveydenhoito on viety pois ja hoidetaan vain sairauksia. Kaikki vaatii aika,mutta saako sitä potilas/asiakas ja hoitohenkilöstö? Koko julkinen terveydenhuolto menee vain alaspäin ja keskitytään tietotekniikkaan, muutosvastarintaan,jatkuvaan kouluttamiseen,kokouksiin> milloin saadaan hoitaa ihmistä? Milloin keskitytään siihen? Me potilaat/asiakkaat/hoitohenkilöstö; mitä voimme tehdä, että saamme äänemme kuuluville?
Lääkärit eivät suostuneet laittamaan äitiäni jatkotutkimuksiin kun ei mitään vikaa näy. Syöpä sai kasvaa rauhassa kunnes oli liian myöhäistä. Yksi uä-kuvaus olisi pelastanut äitini hengen. En usko enää yhdenkään puoskarin ammattitaitoon!!
Luojalle kiitos Googlesta! Tässä olisi henki lähtenyt jo monta kertaa jos vaan lääkäreiden varaan olisin jättäytynyt.
Ongelma on kuule Roope siinä, että turhan moni tohtori on opiskellut sen 6 vuotta ison tilipussin toivossa. Ei siksi, että oikeasti haluaisi auttaa juuri minua. Vaikka heillä olisikin kaikki työkalut ja oppi joilla päätellä potilaan diagnoosi oikein, auvan liian usein huomaa ettei lääkäriä yksinkertaisesti kiinnosta vaan mennään siitä missä aita on matalin. Lääkäreiksi hakeutuu liian usein matemaattisesti menestyneet, joilla ei ole taitoa kuin seurata kaavamaisesti tottuttuja polkuja. Lääkärin työ tarvisi oikeasti empatiakykyä ja salapoliisin vikaa, moni sairaus kun usean eri oireen yhdistelmä. Kun turhan usein lääkäri sinnikkäästi hoitaa joka oiretta erikseen, etsimättä perimmäistä aiheuttajaa, mennään tosi pahasti metsään. Harmi vain, minä googlen kanssa olen kiinnostuneempi saamaan oikean vastauksen vaivoihini kuin lääkäri joka haluaa minut vartissa ulos.
Hmm... itse en ainakaan käynyt matematiikan kokeessa, kun lääkikseen pyrin. Oli biologia, psykologia, kemia.
Lue/googleta sairauksista, niin löydät itsestäsi kaikki oireet. Lue/googleta psykiatriaa, niin huomaat kaikki oireet sukulaisissasi! :D
Minä pääsin kerran Tyksiin erikoislääkärille tutkimuksiin. Lueteltuani diagnosoituja vikojani klo 11.30 perjantaina, katsoi ylilääkäri kiireissään kelloaan:" Ai, sulla on niitä niin paljon... nyt en ehdi tutkimaan , kun olen menossa golfaamaan ja purjehtimaan... ja maanantaina jään eläkkeelle. Minut lähetti erikoislääkärille terveyskeskuslääkäri, sillä tarvitsin kuntoutusarvion Työeläkeyhtiöön. Arvaa kestikö kauan saada seuraava tutkimusaika? ;/ Mikäs kiire sairailla?? vaan kun Kela painostaa..