Teini talossa

Tytöistä, pojista ja kutomisesta

Jaa

Vihdoin olen lopullisesti selvittänyt, mikä on tyttöjen ja poikien ero eikä se sittenkään johdu anatomiasta.

Tytär kutoi sukkia joululahjaksi ja pikkuveljensä ilmoitti, että mitäs tuo nyt on, hekin olivat koulussa kutoneet. Hetken mietittyään hän muisti, että hänen ”kutomuksensa” on itse asiassa jopa mukana. Haki sen sitten laukusta. Ihan hieno oli. Laitan molemmista – heidän luvallaan - kuvan, niin itse kukin voi vertailla sitä tyttöjen ja poikien eroa.

Täytyy nyt vaan toivoa, että siitä NHL-jutusta tulee jotain.
 

Jaa

Kommentit (8)

Pakko kumota tyttö-poika-teoriasi, tai sitten minä olen vallan jotain muuta kuin minä minua nimen perusteella pidetään. Neulomukseni ovat aina muistuttaneet enemmänkin noita poikien sukkia. Sukkia olen elämäni aikana neulonut tasan yhden parin ja senkin pakon edessä koulussa. Mutta pirsetin lujat sukat niistä tuli. Äitini käyttää yhä kutomuksiani tienviittoina. NHL:ään en ole kokeillut pyrkiä, mutta ns. poikien käsitöitä olen vielä näin kypsemmillä kymmenilläkin tehnyt paljon enemmän kuin tyttöjen ns. rättikäsitöitä.
Hmm... Ehkä olet poikkeus joka vahvistaa säännön?
Meitä sääntöä vahvistavia poikkeuksia naissukupuolessa piisannee. Talouskoulussa piti tehdä 4 käsityötä. 3 meni jo varhaisvaiheissa eri syistä pieleen, sain luvan luovuttaa, kun olin tuhonnut materiaalit. Neljäs sujui hienosti siihen viimeiseen napinläpeen asti, joka repesi.
Itse näen, ettei jutussa kyse ollut niinkään lopputuloksesta vaan tekijän suhtautumisesta siihen. Jostain syystä naissukupuolen edustajat (yleistäen)ovat itsekriittisempiä. Pojilla/miehillä riittää itseluottamusta omien kykyjensä ja tuotostensa suhteen. Yleistys tietenkin tämäkin. Paula
Josko nyt ihan oikein tarkkaan oikeilla termeillä puhutaan, niin puikoilla neulotaan. Kangaspuilla kudotaan. Ompelukoneella ommellaan. Ja niin edelleen.... Terv. kutoja ( ammatiltani siis ) ;)
Täällä Varsinais-Suomessa yleisesti kudotaan sukkaa. Ja sanotaanhan laulussakin, että "...mummo kutoo sukka hämärässä...".
I rest my case. T. poika
Pikkuveljeni oli ekalla luokalla käsityötunnilla virkannut - kun äiti kysyi paljonko hän sai aikaan, oli vastaus "viis ketjusilmukkaa" ! Ei tullut kutojaa eikä virkkaajaa, vaikka muuten onkin monitaituri.