Teini talossa

Uudenvuodenlupauksia

Jaa

Terveisiä joulusta, siellä oli ahdasta! Asiaan:

Uunna vuonna on tapana tehdä lupauksia, koska valheellisesti sitä ajattelee, että ihmisen olisi mahdollista jotenkin aloittaa puhtaalta pöydältä. Toisaalta ehkä onkin. Aina kannattaa yrittää.

Teinien vanhemmat voisivat luvata jotain seuraavantapaista.

Tänä vuonna:

 

- yritän keskustella lapsen kanssa ja kysellä kuulumisia, mistä syystä kävinkin ostamassa hohtimet.

- kun olen pyytänyt 123 453. kerran lasta lopettamaan niitten sukupuolielinten nimien lennättämisen ilmassa, eikä sillä ole tehoa, niin vittu antaa olla sitten. On sitä maailmassa vakavampiakin ongelmia.

- koetan pitää kiinni siitä, että edes kerran päivässä olisi hetki, jolloin on mahdollista istua saman pöydän ääressä jälkikasvun kanssa. Ja koska se ei tietenkään onnistu, en lannistu, vaan yritän seuraavana päivänä uudestaan.

- kun kohtaan ikäviä asioita kuten että lapsi on käyttänyt alkoholia, polttanut tupakkaa tai ryöstänyt ja tuhonnut Rooman, ensimmäinen reaktioni ei ole huutaa pää punaisena kuin etruski, vaan koettaa selvittää asia puhumalla ja yhteisesti.

- muistan kehua lasta aina kun siihen on pienikin mahdollisuus. Jos hän esim. ei ole tänään tuhonnut ja ryöstänyt Roomaa, asiasta kannattaa sanoa ja kehua, että se on mahtava juttu ja että roomalaisetkin ovat asiasta mielissään.

 

Ja teini voisi miettiä tuollaisia:

 

- jos on sovittu jotain, siitä pidetään kiinni ja tämä koskee myös kotiintuloaikoja.

- kun tuntuu siltä, että vanhempasi ovat poikkeuksellisen tyhmiä (se on toki totta), eivätkä he ole ikinä saaneet aikaiseksi mitään järkevää, kannattaa katsoa peiliin.

- jos joku sattuu sanomaan sinulle esim. että ”Huomenta”, siihen saa vastata esim. että ”Huomenta”. Sellainen luo yhteenkuuluvuudentunnetta, vaikka nimenomaan sitä et toki haluakaan.

- jos Tsuge ehdottaa, että mennäänkö ryöstämään ja tuhoamaan Rooma, älä lähde. Ei tarvitse tehdä kaikkea sitä mitä Tsuge tekee.

- jos tuntuu, että vanhemmat keksivät idioottimaisia sääntöjä ihan vain kiusaksesi, niin mitä jos koettaisit sinäkin keskustella niistä ja koettaa sitä kautta saada natsisääntöihin lievennyksiä. (Vinkki: ei vittu kannata huutaa ja käyttää karkeaa kieltä, vaan argumentoida punnitusti ja hillitysti)

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin: ihanaa uutta vuotta kaikille tämän blogin seuraajille, on ollut hauska vuosi tätä tehdessä!

 

Jaa

Kommentit (3)

On ollut hauska vuosi tätä lukiessa, kiitos!
Kiitos Roope kuluneesta vuodesta. On ollut ilo lukea blogiasi, muutaman kerran se on aivan kirjaimellisesti pelastanut päivän. Toivottavasti luovuutesi lähde jatkaa pulppuamistaan myös jatkossa. Riemukasta alkanutta vuotta!
Ihan paras !!!!! Hyvää uutta vuotta!