Jouluinen pullakuusi

Jaa
Sahramilla maustettu jouluinen pulla pukeutuu juhla-asuun ja saa kuusen ylvään muodon ja tähtikoristeen.
Jouluinen pullakuusi kavereineen.
10–12 kpl
Ainesosat
  • Taikina
  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • ½ tl sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 12–14 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • Täyte
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 1 rkl kanelia
  • Voiteluun
  • 1 kananmuna
  • Päälle
  • pähkinärouhetta
  • Koristeeksi
  • sokerikuorrutetta
  • Kokoamiseen
  • puisia varrastikkuja
  • koristeeksi paperitähtiä
1 t 50 min
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 1 t 20 min
Valmistusohje: 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, sahrami ja suola.

2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa vuoan reunoista. Lisää joukkoon sulatettu voi.

3. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

4. Kauli taikinasta kolme yhtä leveää levyä: ensimmäinen levy noin 10 cm:n korkuiseksi, toinen 13 cm:n korkuiseksi ja kolmas 16 cm:n korkuiseksi. Voitele levyt voilla, ripottele päälle sokeria ja kanelia sekä pähkinärouhetta.

5. Kieritä levyt rulliksi ja leikkaa jokaisesta yhtä monta palaa. Käännä palat leikkauspuoli ylöspäin. Kohota pullia vielä puoli tuntia.

6. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

7. Jäähdytä pullia hieman ja kokoa niistä kuuset, isoin pulla alimmaiseksi. Pujota pullakuusien läpi puiset varrastikut ja leikkaa tähtikoristeet latvaan. Pursota sokerikuorrutetta kuusille. Tarjoa jouluiset pullat herkkusuille.

Suosittelemme myös näitä

 

Arvioi: 
Average: 5 (1 vote)
Jaa