Parhaat joulukarkit x 10

Jaa
Ryhdy karkkileipuriksi, sillä itse tehdyt joulukarkit tuovat suurimman ilon. Vaahtokarkit, marmeladit, suklaa- ja toffeenamit ovat hyviä tuliaisia tai pikku lahjoja läheisille. Tässä teille Kotivinkin parhaat joulukarkit!
Joulukarkit ovat mainio tuliainen.

Itse tehty marmeladi (kuva yllä)

Perinteinen marmeladi on yhtä aikaa makea ja raikas herkku, jonka voi tehdä itse ilman säilöntäaineita. Marmeladin makuaineena voi käyttää marjamehua tai sileää omenasosetta.

Pähkinä-suklaafudge

Pähkinämurskalla kruunattu, suussa sulava pähkinä-suklaafudge äänestettiin  vuoden 2011 Kotivinkki Jouluherkut -lehden parhaaksi reseptiksi.

Itse tehdyt vaahtokarkit

Suloinen vaahtokarkki näyttää erehdyttävästi marengilta ja on yllättävän helppo tehdä. Onnistuaksesi tarvitset sähkövatkaimen, elektronisen lämpömittarin, pursotinpussin ja kärsivällisyyttä odottaa herkun jäähtymistä.

Mariannetryffelit

Makea tryffeli saa raikkautta mintusta. Kauniiden tryffelipallojen salaisuus on perunajauho. Kurkkaa resepti!

Fudge

Fudge eli pehmeä kermakaramelli on ihana herkku.

Helpot suklaakiekot

Sulaa suklaata leivinpaperille ja ihanat härpäkkeet päälle. Nämä joulusuklaat ovat juuri sopivan kokoisia pikkumakeita jälkiruokakahvin seuraksi.

Myslitoffeet

Tee myslitoffeet omaksi onneksi tai kääri ne pakettiin muiden iloksi.

Jääsuklaa

Jääsuklaa valmistuu niin helposti, että sen tekeminen onnistuu perheen pienimpienkin kanssa.

Lakritsifudge

Fudgen keittäminen on helppoa, mutta elektroninen lämpömittari on välttämätön apuväline. Tee lakritsifudge (kuvassa) tai vaalea fudge – tai vaikka molempia!

Kermalikööritryffelit

Kermalikööritryffelit ovat erityisesti aikuisten makuun. Suussa sulavat tryffelit maustetaan kermaliköörillä ja suutuntumaa saadaan saksanpähkinöistä.

Suosittelemme myös näitä

Suklaatryffelit

Tumma suklaan ja ranskankerman seoksesta pyöritellyt suklaatryffelit hyppäävät kaakaojauhekylpyyn. Tryffelifani kietoo aarteensa silkkipaperiin.

Helpot konvehdit

Pursota suklaamassa pikkuisiin vuokiin ja koristele suklaakonvehdit sydämillä.

Karpalotoffee

Toffee leikataan jääkaappikylmänä annospaloiksi ja kääräistään paistopussista leikattuihin sellofaanikääreisiin tai voipaperiin.

Tyrnisuklaa

Tummasta suklaasta ja tyrninmarjoista syntyy syntisen ihana, mutta terveellinen herkku.

Marinoidut suklaaluumut

Luumut dipataan sulaan suklaaseen ja tarjoillaan jähmettyneenä pienenä suu­palana aterian päätteeksi tai portviinipikarillisen kanssa.

Suklaatikut

Jääpala­muottiin kaadettu suklaatahna saa seurakseen tikun.

Mantelitaatelit

Jemmaa taatelin koloon manteli.

Makeat pähkinät

Mantelit, macadamia- ja pekaanipähkinät saavat ylleen makean kuorrutuksen.

 

Jaa