Karpalojäädyke

Jaa
Karpalojäädyke on ihanan raikas ja helppo joulujälkkäri. Voit valmistaa jäädykkeen pakastimeen jo edellisenä päivänä.
Karpalojäädyke.
4-6 annosta
Ainesosat
  • ½ l pakastekarpaloita
  • ½ dl vettä
  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
4 t 25 min
{
aktiivinen 25 min
passiivinen 4 t
Valmistusohje: 

1. Kuumenna karpalot veden kanssa kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää soseeseen 1 ½ dl tomusokeria ja jäähdytä seos.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vaniljasokeri.

3. Lisää marjaseokseen ensin keltuaisvaahto, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.

4. Vuoraa vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Nosta jäädyke pakastimeen ainakin neljäksi tunniksi tai yön yli seuraavaan päivään.

5. Kasta vuoka ennen tarjoilua kuumaan veteen ja kumoa karpalojäädyke tarjoiluastiaan.

 

Arvioi: 
Average: 2.9 (9 votes)
Jaa