Punajuuripiirakka

Jaa
Avomallinen punajuuripiirakka pyöräytetään valmiista lehtitaikinasta. Punajuuren, balsamietikan, hunajan ja fetan yhdistelmä on monesti ylistetty.
Punajuuripiirakka sopii mainiosti vaikka joulupöytään.
8 annosta
Ainesosat
  • 1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
  • 1 kananmuna
  • seesaminsiemeniä
  • Täyte
  • 3-4 punajuurta (500 g)
  • 2 rkl oliviiöljyä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl hunajaa
  • 100-150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Punajuuripiirakan viimeistelyyn
  • 100-150 g fetaa
  • rukolaa tai lehtipersiljaa
1 t
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 20 min
Valmistusohje: 

1. Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen piiraan valmistamista.

2. Kuori ja viipaloi punajuuret niin ohuiksi kuin pystyt.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää punajuuriviipaleet ja kuumenna niitä hetki öljyssä. Lisää balsamietikka, suola, pippuri ja hunaja. Jatka punajuuriviipaleiden kypsennystä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes ne ovat pehmenneet.

4. Kauli taikinalevy ohuemmaksi, noin uunipellin kokoiseksi. Voitele reunat noin 2 sentin leveydeltä kananmunalla. Taita reunat kaksinkerroin 1,5–2 senttiä joka sivulta. Kananmunavoitelu toimii liimana.

5. Voitele kaksinkertaiset reunat jälleen kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

6. Levitä tuorejuusto reunojen sisälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta punajuuriviipaleet juuston päälle. Säästä pannulle mahdollisesti jäänyt balsamihunaja piiraan viimeistelyyn. Paista punajuuripiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

7. Murusta valmiin punajuuripiirakan pinnalle fetaa, ripottele päälle rukolaa tai lehtipersiljanlehtiä sekä pannulle mahdollisesti jäänyttä balsamihunajaa.

Suosittelemme myös näitä

Arvioi: 
Average: 3.3 (7 votes)
Jaa