Kaunis neulemyssy

Jaa
Naisellista neulemyssyä koristaa rusetti. Kun neulot myssyn maanläheisellä värillä, se on helppo yhdistää värikkäisiin talvivaatteisiin.
Neulemyssy.

Neulottu myssy

Koko: Myssyn ympärys alareunassa hieman venyttäen on noin 54 cm.

Näitä tarvitset

Novita Nalle meleerattu ruskea (sävy 009), 50 g
Novita Isoveli meleerattu ruskea (sävy 067), 50 g
pyöröpuikot (40 cm) nro 3½ ja 5 tai käsialan mukaan

Mallineule

1. Sileä oikea neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein. Sileä nurja neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset nurin. Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o, 1 n*, toista *–*. Aina oikein -neule tasona: neulo s:t oikealla ja nurjalla oikein. Tiheys 20 s aina oikeaa Nalle-langalla nro 3½ puikoilla = 10 cm, Isoveli 16 s sileää neuletta Isoveli-langalla nro 5 puikoilla = 10 cm.

Neulottu myssy syntyy näin

1. Luo ohuemmille puikoille Nalle-langalla 160 s ja neulo aina oikeaa 5 cm. Päätä kappaleen molemmista reunoista 35 s rusettia varten = 90 s. Vaihda työhön Isoveli-lanka ja neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 3 krs. Vaihda työhön paksummat puikot ja neulo suljettuna neuleena sileää nurjaa 4 krs, *sileää oikeaa 4 krs ja sileää nurjaa 4 krs*. Toista *–* vielä 2 kertaa.
2. Neulo sileää oikeaa 4 krs ja kavenna 2. kerroksella 30 s neulomalla aina joka 2. ja 3. s oikein yhteen = 60 s. Neulo sileää nurjaa 4 krs. Neulo sileää oikeaa 4 krs ja kavenna 2. kerroksella 30 s neulomalla koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen = 30 s. Neulo sileää nurjaa 5 krs. Pujota lanka silmukoiden läpi ja kiristä reikä umpeen. Päättele lanka huolellisesti. Solmi reunuksen päät rusetille.

Kotivinkki 1/2014.

Suosittelemme myös näitä

 

Jaa

Kommentit (9)

Neulon paljon, mutta myssyn ohjeessa en ymmärrä miksi päätetään kappaleen molemmissa reunoissa 35 s x 2=70 s. Jätetäänkö siihen reikä ja luodaan tilalle 70 s kun jatketaan suljettuna neuleena. Mistä tuo rusetti muodostuu? Auttakaa, koska haluaisin neuloa tuon ihanan myssyn. Kiitos etukäteen.
Neulot ohuemmalla langalla tasona, ja päätät mol. reunoista 35 s. Sen jälkeen neulot suljettuna. Päätellyt reunat jäävät hänniksi ja niistä solmitaan rusetti lopuksi. Auttoiko?
Mielenkiintoinen ja todella helppotekoinen myssy! Valmistui nopeasti ja helposti. Täytyy tehdä toisen värinen heti perään. :-) Ensi jouluna kaverit saa näitä lahjaksi!
Kundoin tämän myssyn, ja minusta ruusuke tuli liian iso, en saa sitä oikein kuinkaan kauniisti solmittua. Muutten kivi ja helppo ohje...ehkä silitän se sileämmäksi. Voisi auttaa jos se ei olisi 5 cm leveä, vaan ehkä 3,5 cm
Kai huomasit että ruusuke osio eli reunus tulee neuloa Nalle-langalla ja loppu myssy isoveli langalla. Minulla ei ollut ongelmia solmia ruusuketta, kunhan alkukömmähdyksen jälkeen huomasin että kahtalankaa käytetty :)
Voisiko joku korjata ohjeessa olevan virheen 35 x 2 = 70 ei 90 kuten varmaan vahingossa on kirjoitettu.
Siinä tarkoitetaan, että 90 silmukkaa jää työhön jäljelle neulottavaksi. Näin ainakin itse laskisin :)
Kyllä se sitä tarkoittaa että jatketaan 90 silmukalla.
voisiko ohjetta hyödyntää jotenkin että neuloisi ilman rusettia