Pellavahuivi pitsineuleella

Jaa
Pellavahuiville on käyttöä niin juhlissa kuin arkena. Heitä neulottu huivi harteille mekon pariksi tai kietaise rennosti kaulaan.

Koko: 38 x 160 cm.

Näitä tarvitset

  • 300 g pellavanväristä (0003) Teetee Linnea -lankaa (100 % pellava)
  • puikot nro 4 tai käsialan mukaan

Mallineuleet

Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs:t oikein.
Pitsineule: neulo ruutu­piirroksen mukaan.
Tiheys: 18 s pitsineuletta = 10 cm.

Tee näin

1. Luo 70 s ja neulo ainaoikeaa 5 krs (ensimmäinen krs nurjalta).

2. Jatka sitten molemmissa reunoissa 3 silmukalla aina­oikeinneuletta ja aloita keskimmäisillä 64 s:lla pitsineule ruutupiirroksen mukaan.  Piirroksessa on merkittynä vain oikean puolen kerrokset. Neulo nurjalla kaikki silmukat nurin.

3. Toista kerroksia 1–12, kunnes työn pituus on noin 160 cm. Neulo 4 krs ainaoikeaa ja päätä silmukat.

4. Kastele huivi, levitä alustalle mittoihinsa ja anna kuivua.

 

Katso myös nämä ohjeet

Jaa

Kommentit (9)

Hei! Minulla on ollut pieniä ongelmia ohjeen kanssa koska lehden versiossa puuttuu rivi "toista 9 s ". Mutta kysyisin kuitenkin vielä että aloitetaanko pitsineule oikealta vai vasemmalta ja jos noita 9 silmukkaa toistetaan niin koska neulotaan ne muut silmukat jotka ohjeessa ovat vasemmalla puolella? Kiitos avusta :)
Minäkin haluaisin tarkkuutta ohjeeseen
Hei! Pahoittelemme kovasti, että lehden taitossa oli tuo oleellinen "toista 9s" jäänyt pois. Eli Yhdeksän silmukan mallikertaa toistetaan niin monta kertaa kuin silmukkalukuun mahtuu (6 kertaa), jolloin puikolla on jäljellä juuri se vasemmalla puolella olevan ruutupiirroksen verran silmukoita + 3 silmukkaa ainaoikein- reunaa varten. Jos olet oikeakätinen ja neulot tavalliseen tapaan oikealta vasemmalle, myös ruutupiirrosta luetaan oikealta vasemmalle.
hei, huivin ohje on kyllä jotenkin outo joka kerroksella silmukat lisääntyy.... ihan mukavan näköinen huivi tekisin ,mutta ohje tökkii ?
Näin sain kuvion onnistumaan: neulo alussa 3 s aina oikein neuletta, tee ylivetokavennus, toista kuviota tuo viivojen välissä olevan ohjeen mukaan (9 s). Puikon lopussa neulo viimeiset 4. ja 5. silmukkaa oikein yhteen ja loput 3 s aina oikein neuletta. Eli nuo alun ylivetokavennus ja lopun 2 s oikein yhteen tehdään vain kerran puikon alussa ja lopussa. Lehden ohjeen mukaan vaikea tehdä, kun puuttuu tuo: toista 9 s -teksti.
Minullakin ongelmia lehden ohjeen kanssa
En saa onnistumaan mitenkään tuota kuviota. Ensimmäinen kerros onnistuu, mutta toisella kerroksella ei satu ne langankierrot menemään oikeaan kohtaan . Teen ohjeen mukaan puikon alussa ne 3s oikein, puikon alussa ylimeno kavennus ja puikon lopussa ennen niitä 3s oikein, kaks oikein yhteen. Tarvii vaan kaiketi yrittää uudelleen, eipähän työ kesken lopu kun sitä jatkuvasti purkaa ja tekee uudelleen :)
Hei! Ruutupiirrosta luetaan neuleen oikealla puolella samaan suuntaan kuin neulotkin eli oikeakätiset neulovat oikealta vasemmalle ja samoin ruutupiirrosta luetaan oikealta vasemmalle. Tässä ruutupiirroksessa ei ole nurjan puolen kerroksia laisinkaan eli silmukat neulotaan nurjalla nurin, paitsi tietenkin reunojen 3 ainaoikein silmukkaa neulotaan nurjallakin oikein. Neuleen ensimmäinen rivi pitsineuleineen neulotaan siis näin: Neulo reunassa 3 silmukkaa oikein, tee ylivetokavennus, neulo 9 silmukan mallikerta ja toista sitä yhteensä 6 kertaa, (puikolla on jäljellä 12 silmukkaa), neulo sitten ruutupiirroksen loput 9 silmukkaa, neulo 3 silmukkaa ainaoikein reunassa =70 silmukkaa. Eli aina kun toistettavaa osuutta on neulottu niin monta kertaa, kuin pyydetään, sitten jatketaan lukemalla ruutupiirrosta eteenpäin. Toivottavasti näistä neuvoista on apua.
Hei! Onko ohjeessa aloitussilmukoiden määrä oikein? Minulle jää vasemmalle vaan yksi silmukka jäljelle ainaoikein neuletta varten. ?? En ymmärrä :D nyt on moneen kertaan purettu ja neulottu ja yritetty ymmärtää ohjetta oikein... mutta ei vaan onnistu.. :(