Näin puhdistat meikkisiveltimet

Jaa
Muista puhdistaa välillä myös meikkivälineet. Samalla kannattaa ratsata meikkipussista vanhentuneet meikit pois.
Meikkisiveltimet kestävät pidempään, kun ne jaksaa puhdistaa säännöllisesti.

✔ LAADUKKAAT SIVELTIMET ovat hyvin hoidettuina lähes ikuisia. Kun siveltimet pitää puhtaina, ne kestävät pidempään eivätkä levitä iholle pöpöjä. Pese siveltimet ainakin kerran viikossa. Kostean meikin välineitä, kuten huulipunasiveltimiä ja meikkivoidesieniä, kannattaa pestä useamminkin.

✔ PESE luonnonharjasiveltimet laimennetulla sampoolla. Se säilyttää niiden joustavuuden. Keinomateriaalia olevat siveltimet voi puhdistaa myös laimennetulla tiskiaineella. Jos sivellin on edelleen likainen, kokeile saippuaa, mutta muista kunnon huuhtelu. Se on tärkeää, jotta pesuaineet eivät jää ärsyttämään ihoa. Pane siveltimet kuivumaan talouspaperin tai pyyhkeen päälle.

✔ MEIKKISIENIEN peseminen on kinkkistä. Jos tiukkakaan puristelu ja pesu ei auta, leikkaa sieneen uusi puhdas käyttöpinta saksilla.

✔ MEIKIT SÄILYVÄT pidempään, kun niitä ei säilytä kosteassa kylpyhuoneessa. Moni meikki ei siedä kosteutta eikä rasvaa. Meikkeihin on merkitty aika, jonka ne säilyvät hyvinä avattuina. Käytännössä omiin silmiin ja nenään kannattaa luottaa enemmän. Esimerkiksi ripsiväri on jatkuvassa kontaktissa silmien kanssa ja siksi herkkä bakteereille. Puhtaiden siveltimien käyttö pidentää meikkien ikää.

Jaa