Éclair eli kevään ihanin tuulihattuleivos

Jaa
Éclairit ovat ranskalaisia klassikkoleivonnaisia ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Täydellisten muotovalioiden sijaan nämä tuulihatut ovat juuri niin rentoja ja persoonallisia kuin leipojansa.
Éclair eli tuulihattuleivos. Tuulihatut ovat mainettaan helpompia valmistaa. Kuohkea herkku ei lässähdä, kun malttaa pitää uuniluukun kiinni paiston loppuvaiheeseen saakka.
25 tuulihattua
Ainesosat
  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • Vaniljainen täyte
  • 1 dl vaniljatanko
  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 huoneenlämpöinen kananmuna
  • 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • Pinkki kuorrutus
  • 2 dl tomusokeria
  • n. 1 ½ rkl vettä tai laimeaa appelsiinimehua
  • muutama tippa punaista elintarvikeväriä
1 t 25 min
{
aktiivinen 1 t
passiivinen 25 min
Valmistusohje: 

1. Mittaa voi ja vesi paksupohjaiseen teräskattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Anna kiehahtaa sekoitellen. Ota kattila liedeltä.

2. Lisää jauhot. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt ja taikina on paksua. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa vielä n. 1 min. Lisää leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Pursota taikinasta 25–30 pitkulaa pellille leivinpaperin päälle. Voit myös nostella taikinasta rentoja muotoja kahden lusikan avulla.

4. Paista éclairit 200-asteisessa uunissa muutamassa erässä. Paistoaika on noin 25 minuuttia riippuen leivosten koosta. Avaa uuninluukku nopeasti ja varovaisesti, äläkä avaa sitä ollenkaan ensimmäisen 20 minuutin aikana, sillä leivokset lässähtävät helposti. Kypsänä ne ovat keveitä ja irtoavat paperista helposti. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

6. Tee vaniljatäyte: Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet paksupohjaiseen kattilaan. Lisää kerma, sokeri, muna ja maissitärkkelys. Kuumenna sekoitellen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes täyte sakenee. Nosta kattila pois hellalta. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten täyte massapussiin. Tee leivosten päätyyn reikä. Pursota täyte sisään.

7. Mittaa tomusokeri kulhoon. Lisää ensin 1 rkl nestettä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sen verran lisää nestettä, että seos on jämäkkää mutta levittyvää. Lisää elintarvikeväriä. Lisää sitä vähitellen, jotta saat oikean sävyn. Lusikoi kuorrutusta éclairien päälle.

8. Koristele suklaalla, strösseleillä, pähkinöillä tai kuivatuilla marjoilla. Kokeile myös syötäviä kukkia ja kookoshiutaleita.

VINK VINK Tuulihattutaikina ei ole makea, joten voit täyttää leivokset myös suolaisilla täytteillä. Kokeile uuniperunoista tuttuja täytteitä: savuporoa, kylmäsavulohitäytettä, skagenröraa tai sienisalaattia.

Suosittelemme myös näitä

Perinteiset bebe-leivokset

Whoopies

Puolukkatäytteiset tuulihatut

Macaronsit suklaa-pähkinätäytteellä

 

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa