Ei pöllömmät mokkapalat

Jaa
Nämä mokkapalat ovat synttäreiden ja myyjäisten varma hitti! Superhelppo taikina, paksusti kuorrutusta ja simppeli pöllökoristelu.
Mokkapalat eivät ole koskaan näyttäneet hauskemmilta.
25 kpl
Ainesosat
  • Taikina
  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl maitoa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • Kuorrute
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g pehmeää voita
  • 6 ½ dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • Koristelu
  • (super) Domino-keksejä
  • oransseja karkkeja
  • pieniä suklaa tai salmiakkikarkkeja
1 t
{
aktiivinen 45 min
passiivinen 15 min
Valmistusohje: 
Mokkapalojen kahvi on vaihdettu tässä ohjeessa tuorejuustoon. Tupla-annos kuorrutetta takaa herkullisuuden lisäksi sen, että pöllön silmät ja kulmat pysyvät aloillaan.
 
 
1. Sulata rasva ja lisää maito joukkoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla tai pallovispilällä.
 
2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista mokkapalalevyä 200 asteessa uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
 
3. Sekoita kaikki kuorrutteen raaka-aineet keskenään. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja levitä kuorrute vasta hyvin jäähtyneelle pohjalle.
 
4. Leikkaa levyn reunat siisteiksi. Leikkaa levy noin 7x7 cm:n kokoisiksi mokkapaloiksi.
 
5. Irrota Domino-keksin toinen puoli. Paina keksin täytteeseen suklaa- tai salmiakkimakeinen (esimerkiksi suklaarusina) silmäksi. Nosta kaksi keksisilmää mokkapalan päälle pöllön silmiksi. Paina oranssi karkki nokaksi ja murra jäljelle jääneistä keksin kansista pöllölle kulmat. Koristele kaikki mokkapalat samoin ja asettele tarjolle!

Katso myös nämä!

Arvioi: 
Average: 4 (2 votes)
Jaa

Kommentit (10)

Koristelu tosi kiva, varsinkin Dominoina toteutettuna, mutta taikinassa ei ole yhtään kahvia, joten en lue mokkapalaksi...

Muutenhan ihan mitä tahansa kaakaopohjaista peltileivonnaista voi sanoa mokkaiseksi, vaikkei mokkaa sisälläkkään.

Totta. Kahvi on jätetty pois ja suklaiseen mehevyyteen panostettu, koska pöllöt ovat mainio tarjottava erityisesti lastenjuhliin. Resepti nimettiin kuitenkin pöllömokkapaloiksi, koska mokkapalat ovat kaikille tuttuja ja reseptiin on siten kokemattomammankin leipurin helppo tarttua (hei, nuo minä osaan tehdä!) :). t. Henna-Kaisa Kotivinkistä

Kenen valmistajan tekemä on tuo ihana karkkimalja? Pakko saada! :)

Taitaa olla IKEAn uutuuksia

Vai olisiko Prisman?

IKEAn on, mulla on noita kans.

Ihan huimat! Näitä kokeillaan lasten kanssa heti.

Mitä kaakaojauhetta tässä on käytetty? Itse käytän van Houten kaakaota. Se on noilla määrillä liian väkevää.

Eikös kahvi ole vaihdettu tuorejuustoon, eikä maitoon? Minä olen kahvia käyttänyt kuorrutteeseen.

Voisiko tuohon kuorrutteeseen lisätä halutessaan vähän kahvia, vai kärsiiköhän tuorejuuston rakenne siitä?