Ensin oli banoffee, nyt leivotaan karoffee – karoffeekakku on viekoittelevasti hapan, makea ja suolainen

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Supermakea banaani-toffeekakku banoffee saa kahvipöytään kilpailijan karpaloilla höystetystä karoffeekakusta.
Karoffeekakku.
12 annosta
Ainesosat
  • 200 g kanelikeksejä, esim. Bastogne
  • 100 g voita sulatettuna
  • Karoffee-kakun täyte
  • 1 prk karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche, 400 g, esim. Dovgan)
  • 1–2 dl karpaloita
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Karoffee-kakun päälle
  • ½ dl suolapähkinöitä
  • 2 rkl keksimuruja
1 t 30 min
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 1 t
Valmistusohje: 

1. Jauha keksit monitoimikoneella. Voit myös laittaa ne muovipussiin ja murskata kaulimella pussin päältä.

2. Säästä muutama ruokalusikallinen keksimuruja kakun koristeeksi ja kumoa loppu keksirouhe kulhoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita.

3. Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Nosta jääkaappiin tunniksi.

4. Kumoa maitotiiviste keksipohjan päälle. Ripottele päälle karpalot ja suolapähkinät.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokerit. Levitä napakka vaahto kakun päälle. Rouhi loput suolapähkinät. Koristele karoffeekakku suolapähkinä- ja keksimuruilla.

Kun karoffeekakku on leivottu, kurkkaa myös nämä

Jos tykkäät porkkanakakusta, kokeile tätä kesäkurpitsa-banaanikakkua!

Mehevä gluteeniton mansikkajuustokakku

Omenakompottikakku on hurmaava syysherkku

Arvioi: 
Average: 4 (1 vote)
Jaa

Kommentit (2)

Kiitos tästä ohjeesta ! Menee viimeistään viikonloppuna kokeiluun. Ainut ruoka-aine mitä en pysty syömään on banaani joten olen odottanut banoffee kakulle vastinetta.

Ole hyvä! Kiva, kun resepti tulee tarpeeseen.:) t. Henna-Kaisa Kotivinkistä