Feta-lehtikaalileivät

Jaa
Lehtikaalileivät leivotaan reilusti kauraisesta taikinasta, johon uppoaa paistinpannullinen lehtikaalia, kuutio fetaa ja kourallinen kurpitsansiemeniä. Ei mitä tahansa känttyjä!
Feta-lehtikaalileivät. Lehtikaalin röyhelöhelma, upea väri ja ravintoaineet inspiroivat edelleen.
6 kpl
Ainesosat
  • 200 g lehtikaalia revittynä suupaloiksi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1–2 tl suolaa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 150 g fetaa (ei kovin pehmeää)
1 t 55 min
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 1 t 25 min
Valmistusohje: 

1. Revi lehtikaalin lehdet suupaloiksi. Älä 
käytä lehden kovaa keskiruotia. Pehmennä lehtiä hieman oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla. Anna jäähtyä.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja puolet vehnäjauhoista. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Taikina on melko löysää ja kauran ansiosta tarttuvaa, mutta pehmeä taikina 
takaa mehevän ja kuohkean lopputuloksen.

3. Lisää lopuksi joukkoon lehtikaali öljyineen, kurpitsansiemenet ja murusteltu feta. Sekoita taikinaa nostellen ja taitellen, sillä tässä vaiheessa tuntuu, että täyteaineita on enemmän kuin taikinaa. Anna kohota 30–40 minuuttia.

4. Nosta kulhosta kuusi taikinakokkaretta uunipellille leivinpaperin päälle tasaisin 
välein. Muotoile lehtikaalileivät halutessasi tasaisemmiksi jauhotetuin tai vedellä kostutetuin käsin. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

5. Ripottele lehtikaalileipien pinnalle vielä halutessasi kurpitsansiemeniä. Paista leipäsiä 200-asteisen 
uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

Helpot sämpylät spelttijauhoista

Loistavat lehtikaalisipsit

Hunaja-kaurasämpylät

Broileri-lehtikaalicurry

Arvioi: 
No votes yet
Jaa