Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla

Jaa
Tämä gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen persikkapiirakka sopii lähes jokaiselle. Pähkinäisen manteli-kaurapohjan päälle lusikoidaan kuohkeaa kookoskermaa ja aprikoosia, luumua sekä persikkaa.
Ihana persikkapiirakka on gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen. Täydellinen tarjottava esimerkiksi kevään tai alkukesän juhliin! Vink vink: Persikan kypsyyden voi tunnustella varovasti kannasta painamalla.
10 annosta
Ainesosat
  • Persikkapiirakan pohja
  • 3 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 2 ½ dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
  • ¾ dl kookosöljyä
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • Persikkapiirakan päälle
  • 2 pientä purkkia kookoskermaa
  • (à 165 ml, esim. Spice Up)
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 5–6 luumua (tummia ja keltaisia)
  • 4–5 aprikoosia
  • 2–3 persikkaa
  • tuoretta sitruunamelissaa
45 min
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 15 min
Valmistusohje: 

1. Mittaa kaikki persikkapiirakan pohjan ainekset tehosekoittimen leikkuuterälliseen kulhoon. Aja nopeasti taikinaksi mutta jätä massaan hieman karkeutta. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.

2. Voitele halkaisijaltaan 26-senttinen piirakkavuoka. Jauhota kevyesti mantelijauhoilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

3. Vatkaa jääkaapissa säilytettyä kylmää kookoskermaa noin 10 minuuttia, jotta siitä muodostuu kaunis vaahto. Mausta vaahterasiirapilla ja vaniljalla. Levitä persikkapiirakan pohjalle.

4. Viipaloi hedelmät ja asettele kookoskermavaahdon päälle. Koristele persikkapiirakka sitruunamelissan lehdillä.

Kun persikkapiirakka on leivottu, kokeile näitä

Paras rahkapiirakka

Gluteeniton marjapiirakka

Hurmaava raparperitorttu

Arvioi: 
No votes yet
Jaa