Gluteeniton marjapiirakka

Teksti: 
Jaa
Herkullinen gluteeniton marjapiirakka valmistuu helpoiten, kun käytät pohjaan valmista gluteenitonta jauhoseosta. Löydät sitä useimpien markettien hyllystä.
Gluteeniton marjapiirakka.
6 annosta
Ainesosat
  • Pohja
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • Täyte
  • 4 dl pakastemarjoja, esimerkiksi vadelmia, mansikoita ja mustikoita
  • 100 g margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 100 g pähkinä- tai mantelirouhetta
55 min
{
aktiivinen 25 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita jauhoseokseen leivinjauhe ja mausteet. Lisää gluteeniton jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

2. Voitele vuoka. Levitä taikina vuokaan (halkaisijaltaan noin 24–26 cm) tasaisesti reunoja myöten.

3. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Sulata marjat. Mittaa kattilaan margariini, sokeri, mehu ja pähkinärouhe. Kiehauta seos.

5. Levitä marjat puolikypsän pohjan päälle. Nosta lusikalla pähkinärouheseosta marjojen päälle.

6. Paista gluteenitonta marjapiirakkaa vielä 25–30 minuuttia.

 

Arvioi: 
Average: 5 (1 vote)
Jaa

Kommentit (1)

Tein piirakan tavallisista vehnäjauhoista ja piirakasta tuli TÄYDELLINEN. Kaneli ja kardemumma tekevät pohjasta runebergintorttumaisen. Erinomainen ohje.