Gluteenittomat kauraskonssit

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Karpaloilla ja siemenillä maustetut gluteenittomat skonssit maistuvat makean raparperikanelihillon kanssa. Tarjoa uunituoreina tai tee jääkaappiin edellisenä iltana.
8 kpl
Ainesosat
  • Kauraskonssit
  • 250 g maitorahkaa
  • 4 rkl psylliumia
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • ½ dl gluteenittomia kauraleseitä
  • 3 rkl kuivattuja karpaloita
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g pehmeää voita
  • Voiteluun
  • 1 kananmunankeltuainen
  • Raparperi-kanelihillo
  • 5 dl raparperia kuutioituna (250 g)
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • 2 rkl calvadosta tai omenamehua
  • 1 rkl vettä
  • 1 kanelitanko
45 min
{
aktiivinen 25 min
passiivinen 20 min
Valmistusohje: 

Kauraskonssit

1. Sekoita kulhossa maitorahka, psyllium ja hunaja. Anna turvota viitisen minuuttia.

2. Sekoita jauhot, leseet, karpalot, kurpitsanja auringonkukansiemenet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää joukkoon lopuksi maitorahkaseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Taputtele taikina kevyesti kaurajauhoilla jauhotetulla pöydällä noin 3 sentin paksuiseksi palaksi. Ota taikinasta pyöreällä, halkaisijaltaan noin 6 cm:n kokoisella muotilla taikinapaloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele keltuaisella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kauniin kullanruskeita ja pohjasta painettaessa napakoita.

4. Anna skonssien jäähtyä hieman, halkaise ja lusikoi sisälle makeaa tai suolaista täytettä.

Raparperikanelihillo (6 dl)

1. Pese raparperit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan raparperikuutiot, hillosokeri, calvados ja vesi. Lisää joukkoon kanelitanko. Kiehauta seos ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Poista kanelitanko.

2. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Tarjoile hilloa skonssien ja vaniljalla maustetun rahkan kanssa.

 

Suosittelemme myös näitä:

Arvioi: 
No votes yet
Jaa