Gluteenittomat lusikkaleivät

Teksti: 
Jaa
Juhlat tulossa? Leivo klassikkopikkuleivät ilman gluteenia. Gluteenittomat lusikkaleivät maistuvat ihanasti mantelilta.
Gluteenittomat lusikkaleivät. Vink vink: Voit valmistaa pikkuleivät etukäteen, mutta täytä ja sokeroi ne vasta tarjoilupäivänä. Säilytä täyttämättömät pikkuleivät tiiviissä astiassa jääkaapissa.
noin 60 kpl
Ainesosat
  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 5 dl mantelijauhoja (esim. Risenta)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Lisäksi
  • 1 dl vadelmamarmeladia
  • 1 dl erikoishienoa sokeria (esim. Siro)
1 t 40 min
{
aktiivinen 1 t 20 min
passiivinen 20 min
Valmistusohje: 

1. Mittaa kattilaan voi ja kuumenna sulaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes voi muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Varo polttamasta.

2. Kaada voi kulhoon ja kumoa joukkoon sokerit. Sekoita ja anna jäähtyä.

3. Mittaa jauhot toiseen kulhoon ja lisää voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa pikkulusikan pesään ja tasoita pinta. Vedä taikina lusikasta leivinpaperin päälle pellille. Taikina on murenevaista, joten työskentele hellävaroen. Toista, kunnes koko taikina on muotoiltu. Gluteenittomat lusikkaleivät eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa lähelle toisiaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Levitä vadelmamarmeladia joka toisen pikkuleivän tasaiselle pinnalle. Paina marmeladittomat pikkuleivät vastakkain marmeladipintoihin. Kierittele gluteenittomat lusikkaleivät lopuksi sokerissa. Purkita ja säilytä kuivassa paikassa.

Suosittelemme myös näitä

Gluteeniton toscakakku – jopa parempi kuin tavallinen

Paras gluteeniton pulla

Gluteeniton marjapiirakka

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa