Gluteenittomat piparminttu-suklaakeksit

Teksti: 
Jaa
Gluteenittomat suklaakeksit maistuvat kaikille herkkusuille.
Gluteenittomat suklaakeksit kannattaa säilyttää purkissa huoneenlämmössä.
noin 40 kpl
Ainesosat
  • 50 g tummaa suklaata
  • 25 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl Marianne Crush -rouhetta
  • Koristeluun
  • 1 dl tomusokeria
1 t 46 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 1 t 6 min
Valmistusohje: 

1. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Nosta kulho mikroon ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet Marianne-rouhetta lukuun ottamatta. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon varovasti nostellen. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja lisää Marianne-rouhe. Kääntele sekaisin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 40 minuutiksi.
 
3. Kumoa tomusokeri kulhoon. Kun taikina on viilentynyt, ota siitä lusikalla noin mansikan kokoisia palloja. Pudota pallo tomusokeriin ja pyörittele sitä, kunnes tomusokeri peittää sen kauttaaltaan. Nosta gluteenittomat suklaakeksit leivinpaperin päälle pellille ja jätä hiukan leviämisvaraa. Kypsennä pikkuleipiä 150-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia. Anna kovettua huoneenlämmössä yön yli. Säilytä gluteenittomat suklaakeksit purkissa huoneenlämmössä.

Kun gluteenittomat suklaakeksi on leivottu, herkuttele myös näillä

Arvioi: 
No votes yet
Jaa