Hurmaava, helppo valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

Jaa
Rapea pohja, aavistus limen makua ja tuoreita marjoja − aah! Helppo valkosuklaajuustokakku onnistuu ilman liivatetta ja sen voi pyöräyttää pari tuntia ennen vieraiden saapumista.
Valkosuklaajuustokakku valmistuu ilman liivatetta. Vinkki! Voit halutessasi lisätä osan mansikoista valkosuklaan pariksi täytteeseen tai latoa kaikki mansikat keoksi kakun päälle.
n. 8 annosta
Ainesosat
  • Keksipohja
  • 250 g digestivekeksejä
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • Valkosuklaatäyte
  • 300 g valkosuklaata
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 lime
  • Valkosuklaajuustokakun koristeeksi
  • tuoreita mansikoita tai muita kauden marjoja
2 t 15 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 2 t
Valmistusohje: 

1. Paloittele keksit monitoimikoneen kulhoon ja laita sekaan voi. Jauha tasaiseksi massaksi. Vuoraa noin 26-senttisen irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjalle. Nosta viileään.

2. Paloittele suklaa pienemmäksi. Kuumenna kerma kattilassa, nosta pois liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon.

3. Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa sekaan suklaaseos, mieluiten sähkövatkaimella. Raasta hyvin pestyn limen kuori lautaselle. Sekoita osa siitä täytteeseen. Levitä seos keksipohjan päälle ja nosta valkosuklaajuustokakku viileään vähintään pariksi tunniksi.

4. Koristele valkosuklaajuustokakku mansikoilla ja lopulla limekuoriraasteella juuri ennen tarjoilua.

Suosittelemme myös näitä kakkuja

Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari

Sitruuna-valkosuklaamoussekakku

Mustikkajuustokakku

 

Arvioi: 
Average: 2.5 (2 votes)
Jaa

Kommentit (1)

Tein kakun tämän reseptin mukaan. Aika matala "kakku" tulee 26 cm vuokaan. Voisi toimia esimerkiksi 20 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassakin. Silloin tosin pitäisi pienentää pohjataikinaan tulevien ainesten määrää. Maku on tietysti herkullinen. Helppo ohje!