Hurmaava kookos-raparperipavlova

Jaa
Täyteläinen kookos on ihana pari kirpsakalle raparperille. Raparperipavlova syntyy itse keitetystä raparpericurdista ja sopivan sitkeistä marenkipohjista.
Raparperipavlova kannattaa koota kakuksi vasta juuri ennen tarjoilua, ettei marenki pehmene liikaa.
15 annosta
Ainesosat
  • Raparpericurd
  • 200 g raparperia
  • 2–3 rkl vettä
  • 2 rkl mansikkamehutiivistettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 3 rkl voita
  • Marenki
  • 4 valkuaista
  • 2 ⅔ dl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • Lisäksi
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl kookoskermaa (säilytetty yön yli jääkaapissa)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl tuoreita mansikoita
  • tuoretta minttua
2 t 40 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 2 t
Valmistusohje: 

1. Aloita raparperipavlovan teko valmistamalla ensin raparpericurd. Paloittele kuoritut raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

2. Mittaa raparperisose teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut keltuaiset.

3. Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä seosta ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

4. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. Anna jäähtyä.

5. Valmista marenki. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja.

6. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä nuolijalla pellille yksi halkaisijaltaan noin 20 sentin ja kaksi 15 sentin ympyrää. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

7. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Valuta kookoskermatölkistäneste pois, notkista kiinteä kerma ja kääntele se vaahtoon. Kokoa kakku raparpericurdista ja kookosvaahdosta ja koristele raparperipavlova tuoreilla mansikoilla sekä mintun lehdillä.

Suosittelemme myös näitä

Arvioi: 
No votes yet
Jaa

Kommentit (4)

Voiko mehutiivisteen korvata jollakin?
Laura

Moi! En ole kokeillut, mutta mehutiivisteen voisi kokeilla korvata mehulla tai mansikkasoseella.

Onko vesihauteen vesi kuumaa tässä curdissa??

Kattilassa oleva vesi voi juuri ja juuri olla kiehumispisteessä, mutta vesi ei saa koskettaa ylemmän kulhon pohjaa tai kiehua kovaa, sillä curdiin tulee muuten paakkuja.