Kaksikerroksinen omenajuustokakku karamellisoiduista ompuista ja pihlajanmarjoista

Jaa
Syksyn ihanin kakku on tässä! Paistettu omenajuustokakku, jossa karamellisoidut omenat ja pihlajanmarjat leivotaan kahteen kerrokseen. Kekseistä ja pähkinöistä tehdystä pohjasta tulee juuri sopivan makea ja rapea.
Omenajuustokakku. Korkea juustokakku paistetaan hitaasti. Siten sen täyte ei halkeile. Jos marjat tuntuvat erityisen kitkeriltä, kokeile liottaa niitä suolavedessä. Lisää tällöin 1,5 rkl suolaa 1 litraa vettä kohden. Jätä ne likoamaan 12 tunniksi.
10–12 annosta
Ainesosat
  • Omenajuustokakun pohja
  • 100 g voita
  • 200 g digestivekeksejä
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 tl suolaa
  • Omenajuustokakun täyte
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl pihlajanmarjoja
  • 50 g voita
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 5 omenaa
  • 1 rkl kanelia
  • 500 g mascarponea
  • 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • Päälle
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 pientä puutarhaomenaa
  • 3-4 rkl keitettyjä pihlajanmarjoja
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
18 t 40 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 18 t
Valmistusohje: 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota 18–20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla. Sulata voi, murskaa keksit ja pähkinät esimerkiksi pussia ja kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksi-pähkinämurskaan voi ja suola. Taputtele muruseos tiiviisti vuoan pohjaan.

2. Keitä marjat kattilassa pehmeiksi ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa liedellä, lisää fariinisokeri ja anna kiehua, kunnes sokeri sulaa. Lisää omenat, marjat ja kaneli, keitä noin 10 minuuttia. Levitä omenat ja marjat murupohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja kaada vuokaan.

3. Purista sitruunamehu kulhoon. Siivuta päälle tulevat omenat suoraan mehuun ja kääntele hetki. Yhdistä kaneli ja sokeri ja pyöräytä omenat kaneli-sokeriseoksessa. Ripottele pähkinät sekaan. Asettele omenat ja pähkinät täytteen päälle. Ripottele marjat omenien päälle.

4. Paista omenajuustokakkua 60–70 minuuttia. Kun täytteenkeskiosa hiukan tutisee, kakku on valmis. Omenajuustokakku on parasta seuraavana päivänä, mutta jos et malta odottaa, anna sen jäähtyä ja maustua kuitenkin vähintään 4 tuntia.

Kun omenajuustokakku on leivottu, kurkkaa myös nämä

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Mustikkajuustokakku uunissa – mehevämpi kuin perinteinen piirakka!

Mangojuustokakku uunissa

Arvioi: 
Average: 3.8 (5 votes)
Jaa