Lamington-minikakut ovat australialaisten mokkapalat – näitä kannattaa leipoa!

Jaa
Australian kansallisleivos on lamington, kaksikerroksinen suloinen minikakku. Kookoshunnun alla maistuvat suklaakuorrutus ja mansikka. Leivos vaatii hiukan tarkkuutta ja vaivannäköä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.
Lamington-minikakku. Vinkki! Jos haluat vaaleanpunaisia leivoksia, käytä lamingtonien kuorrutuksessa mansikanmakuista tomusokeria.
n. 50 suupalaa
Ainesosat
  • Kakkupohja
  • 125 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 ¼ dl maitoa huoneenlämpöisenä
  • Minikakkujen täyte
  • 2 dl mansikkahilloa
  • Minikakkujen kuorrutus
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 8 dl kaakaotomusokeria (esim. Dansukker)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kookoshiutaleita (70 g)
10 t
{
aktiivinen 1 t
passiivinen 9 t
Valmistusohje: 

1. Voitele noin 20 x 25 -senttinen vuoka. Vaahdota kulhossa kakkupohjan voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kahdessa erässä vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Älä vatkaa.

2. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä paistotikulla. Jäähdytä kakkulevy ritilällä. Jos maltat, kääräise kakku folioon ja nosta jääkaappiin kiinteytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kiinteytyneen kakun käsittely on helpompaa.
 
3. Leikkaa kakku keskeltä kahtia. Halkaise molemmat palat sahalaitaisella veitsellä vaakatasossa. Levitä toiselle alemmista kakkulevyistä puolet hillosta ja nosta sen päälle päällimmäinen levy. Leikkaa kakku pieniksi 3 x 3 cm:n paloiksi. Tee toinen kakkupohja samalla tavalla.
 
4. Tee sitten lamingtonien kuorrutus. Pane kattilaan voi ja maito ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa käsivispilällä, kunnes kuorrutus on sileää.
 
5. Kaada kookoshiutaleet syvälle lautaselle. Kasta kakkupala kerrallaan ensin suklaakuorrutteeseen, valuta hetki kattilan yllä ja dippaa kookoshiutaleissa. Käytä apuna kahta haarukkaa. Jos kuorrutus kiinteytyy liikaa, lämmitä sitä varovasti mikrossa juoksevammaksi. Nosta lamington-minikakut leivinpaperille kuivumaan. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.

Kun lamington-minikakut on leivottu, kurkkaa myös nämä

Arvioi: 
No votes yet
Jaa