Maailman helpoin omenapiirakka

Vielä ehdit saamaan Kotivinkin joulutunnelmaa kotiisi:
Tilaa lehti viimeistään 11.11., niin ehdit saamaan marraskuun ja joulukuun numerot.
 

Teksti: 
Jaa
Tämä omenapiirakka valmistuu ilman mitään kommervenkkejä. Sekoita raaka-aineet keskenään, lisää omenat ja paista. Valmista piiraan paistuessa vaniljakastike.

Helppo omenapiirakka ja vaniljakastike

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 rkl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää
100 g (1 dl) voita tai margariinia sulatettuna
4 dl omenaviipaleita tai -kuutioita
Vaniljakastike
5 dl täysmaitoa tai 2 dl kuohu- tai vispikermaa ja 3 dl maitoa
2 kananmunankeltuaista
1 rkl maissi- tai ohratärkkelysjauhoja tai perunajauhoja
2-3 rkl sokeria
1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää valitsemasi hapanmaitotuote ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä taikina voideltuun piiras- tai irtopohjavuokaan. Ripottele marjat tai hedelmät päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
3. Valmista piirakan paistuessa vaniljakastike. Mittaa neste, keltuaiset, tärkkelysjauhot, sokeri ja halkaistu vaniljatanko tai vaniljasokeri paksupohjaiseen (pinnoitettuun) kattilaan.
4. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, ota se heti pois liedeltä.
5. Jäähdytä (ja poista vaniljatanko). Tarjoile makeiden piiraiden ja paistosten kanssa.

Vaihda omenat marjoihin: Voit korvata piirakan omenat mustikoilla, vadelmilla, viinimarjoilla tai jopa säilykehedelmillä.
Pellillinen piirakkaa: Tee kaksinkertainen annos taikinaa, levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele tuplamäärä marjoja tai hedelmiä päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia.
Maustaminen: Voit maustaa taikinaa teelusikallisella (1 tl) kanelia, inkivääriä tai kardemummaa. Myös sitruunan- ja appelsiininkuori toimivat loistavina taikinan maustajina.

Katso myös:

 

Jaa