Makeansuolainen fenkolipiirakka

Jaa
Makeaksi haudutettu fenkoli sopii loistavasti suolaisen vuohenjuuston pariksi. Tähän fenkolipiirakkaan ihastuvat kaikki!
Fenkolipiirakka.
10 annosta
Ainesosat
  • Pohja
  • 50 g voita
  • 1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 ½ dl perunasosejauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl silputtua rosmariinia
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 rkl maitoa
  • Vuoan voiteluun
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja
  • Täyte
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 fenkolia (noin 500 g)
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 200 g vuohenjuustoa viipaloituna
  • Päälle
  • 1 rkl hunajaa
1 t 10 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 50 min
Valmistusohje: 

1. Sekoita kuivat aineet pehmeään voihin. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi fenkolit.

3. Kuullota sipuleita ja fenkoleita voissa pannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 20 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta sipulit hunajalla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

4. Kaada noin puolet fenkolitäytteestä pohjan päälle.

5. Sekoita munat ja ranskankerma keskenään. Kaada pohjan päälle. Levitä pinnalle loppu sipulitäyte ja vuohenjuustoviipaleet.

6. Paista fenkolipiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

7. Valuta fenkolipiirakan päälle hieman hunajaa ennen tarjoilua.

Suosittelemme myös näitä

Pinaatti-pekonipiirakka

Paras gluteeniton piirakka

Kurpitsapiirakka

Arvioi: 
No votes yet
Jaa