Mansikkablondiet

Teksti: 
Jaa
Mansikkablondiet on kesän varma kahvipöydän hitti. Ihana makukolmikko syntyy valkosuklaasta, mansikoista ja pistaasipähkinöistä.
Mansikkablondiet saavat sisuksiinsa ihania pähkinöitä ja valkosuklaata.
noin 16 palaa
Ainesosat
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 ½ dl suolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina
  • 100 g valkosuklaata
  • 5 dl mansikoita
  • (hieman valkosuklaata koristeluun)
50 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja kanamunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. 3. Rouhi suklaa. Kuutioi mansikat. Lisää suklaarouhe ja mansikat taikinaan.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista 30–40 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondiet saavat jäädä sisältä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Vuole valkosuklaasta lastuja koristeeksi esimerkiksi juustohöylällä.

Vinkki! Tee raikas mansikkasalsa blondieiden seuraksi: leikkaa puoli litraa mansikoita kuutioiksi, mausta tilkalla fariinisokeria, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa.

 

Kun mansikkablondiet on leivottu, kokeile näitä:

Mansikkatiramisu

Nektariini-mansikkabrita

Mehevä mansikka-raparperipiirakka

 
Arvioi: 
No votes yet
Jaa