Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla

Jaa
Tämä aprikoosipiirakka on rennon leipurin lemppari. Ricottajuusto mehevöittää taikinan ja pienet, pehmeät ja kauniinväriset aprikoosit maistuvat ihanilta.
Aprikoosipiirakka.
12 annosta
Ainesosat
  • Aprikoosipiirakan pohja
  • 100 g voita
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 dl kaurajauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 prk ricottajuustoa (250 g)
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • Aprikoosipiirakan päälle
  • 15 kpl tuoreita aprikooseja
  • Lisäksi
  • 2 rkl hunajaa
  • Aprikoosipiirakan kuorrute
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
1 t 5 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 45 min
Valmistusohje: 

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kaikki loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, noin 20 x 30  senttiseen piirakkavuokaan.

2. Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet. Levitä puolitetut aprikoosit taikinan päälle.

3. Paista ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja pudota lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 25–30 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston aikana ja peitä pinta foliolla, jos aprikoosipiirakka tummuu liikaa.

4. Levitä lämpimälle aprikoosipiirakalle 2 rkl hunajaa ja anna jäähtyä.

5. Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset. Koristele aprikoosipiirakka sillä rennoin vedoin.

Kun aprikoosipiirakka on tehty, leivo myös nämä

Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla

Kinuski-raparperipiirakka

Marjapiirakka

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa