Mehevä juusto-parsapiirakka

Jaa
Paras juusto-parsapiirakka syntyy voimakkaan makuisesta juustosta, kuten vanhasta goudasta. Mehevä piirakka raikastuu tuoreesta parsasta höylätyllä vihreällä salaatilla.
Juusto-parsapiirakka.
10 annosta
Ainesosat
  • Pohja
  • 125 g maitorahkaa
  • 125 g pehmeää voita
  • 2 ½ dl grahamjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • voiteluun 1 rkl voita + 1 rkl korppujauhoja
  • Täyte
  • 3 kananmunaa
  • 200 g voimakasta juustoa raastettuna (esim. vahva gouda)
  • 350 g smetanaa (Deliciest, rasvaa 20 %)
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • Parsasalaatti
  • 400 g parsaa
  • 1 dl vesikrassia
  • 1 dl mintunlehtiä
  • ½ dl kevätsipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl sormisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • päälle ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
1 t 5 min
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 35 min
Valmistusohje: 

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää jauhoja, jos taikinaa on vaikea käsitellä. Taputtele se voidellun ja jauhotetun 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.

2. Valmista täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, smetana ja mausteet. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piirakka on saanut väriä. Anna jäähtyä.

3. Pese parsat ja napsauta kuiva tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkittäisuunnassa ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja hienonna yrttejä tarvittaessa. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja kaada piiraan päälle. Viimeistele juusto-parsapiirakka pinjansiemenillä.

Suosittelemme myös näitä

Paras gluteeniton piirakka

Fetapiirakka

Halloumi-kaalipiirakka

Arvioi: 
No votes yet
Jaa