Modernin mamman marjapiirakka

Jaa
Kun perinteinen marjapiiras on jo leivottu monta kertaa, kokeile modernin mamman marjapiirakkaa. Paista valurautapannussa brownie-kakku ja lastaa päälle mascarponea sekä aimo kasa marjoja. Ihanaa!
Modernin mamman marjapiirakka saa ylleen jumalaista mascarpone-vaahtoa.
10–12 palaa
Ainesosat
  • 150 g voita
  • 100 g tummaa suklaata pieninä paloina
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • Modernin mamman marjapiirakan päälle
  • 1 prk mascarponea (250 g)
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ dl tomusokeria
  • 5 dl marjoja (mansikoita viipaloituina, mustikoita ja vadelmia)
  • muutama oksa tuoretta minttua
1 t 5 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 45 min
Valmistusohje: 

1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan.

2. Vuoraa valurautapannu (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun.

3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista. Pohja saa jäädä keskeltä tahmeaksi. Huomioi, että pohja kiinteytyy hieman jähmettyessään. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa mascarpone tasaiseksi kerman kanssa. Mausta sitruunamehulla ja tomusokerilla. Maista seosta ja lisää tarvittaessa enemmän sokeria.

5. Lusikoi mascarpone brownien päälle. Viimeistele modernin mamman marjapiirakka marjoilla ja mintulla.

Suosittelemme myös näitä

Perinteinen marjapiirakka

Gluteeniton marjapiirakka

Chevron-piirakka

Arvioi: 
No votes yet
Jaa