Mustikkajuustokakku

Jaa
Mustikkajuustokakku on herkullinen kahvipöydän kaunotar.
Mustikkajuustokakku toimii sekä keksi- että kakkupohjalla. Kuvassa ohut kakkupohja.
10 palaa
Ainesosat
  • Pohja
  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g voita
  • Täyte
  • 4-6 liivatelehteä + kylmää vettä (jos mustikkasose on ohutta käytä 6)
  • 4 dl vaniljajogurttia
  • 2 dl mustikkasosetta
  • 200 g tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko tai
  • 1–2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl maitoa
  • Pinnalle
  • 150 g mustikoita
  • 3 dl mustikkamehua
  • 1 ½ dl hyytelösokeria
3 t 20 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 3 t
Valmistusohje: 
1. Paloittele keksit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Surauta muruiksi. Lisää pehmeä rasva ja sekoita taikinaksi. Voit halutessasi myös korvata keksipohjan valmiilla kakkupohjalla (n. 100 g).
 
2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Taputtele keksimuru jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.
 
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 
4. Sekoita vaniljajogurtti ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mustikkasose. Mausta sokerilla ja halkaistusta vaniljatangosta kaavituilla siemenillä tai vaniljasokerilla.
 
5. Lämmitä maito kuumaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan maitoon. Älä keitä. Sekoita liivateseos ohuena norona juustoseokseen.
 
6. Levitä täyte pohjan päälle. Laita mustikkajuustokakku hyytymään viileään noin 2–3 tunniksi.
 
7. Koristele hyytynyt kakku mustikoilla. Kuumenna mustikkamehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita ja kaada jäähtyneenä marjojen päälle. Anna mustikkajuustokakun hyytyä vielä noin tunti jääkaapissa.
 

 

Arvioi: 
Average: 4.5 (10 votes)
Avainsanat: 
Jaa

Kommentit (7)

Eilen tein, nyt meinasin laittaa tarjolle. Oli vähän vuotanut irtopohjavuoka nestettä, joten varovasti yritin irrottaa reunoja, mutta ei onnistunut. Eli ei ainakaan mulla riittänyt 4 liivatelehteä hyydyttämään täytettä. =( Maku on kyllä hyvä, eli ei muuta kuin lusikoimaan suoraan vuoasta.

Hei, MiNi! Kurja kuulla, ettei kakkusi onnistunut. Mustikkasoseen nesteen määrä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka paljon liivatetta tarvitaan. Eli jos sose on ohutta, kannattaa liivatetta laittaa enemmän. Lisään asian tuohon reseptiin, jotta muille ei käy samoin.

Edellisen kommentoijan kommentista viisastuneena laitoin seokseen yhden liivatelehden enemmän ja kakku jäi silti niin löysäksi, että sen leikkaaminen on vaikeaa. Käytin soseutettuja pakastettuja mustikoita ja dr oetker liivatelehtiä. Voisiko ohjetta täsmentää, jotta kakku onnistuisi?

Hei, K9kki. Täsmensimme ohjeeseen, että mustikkasoseen nesteen määrä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka paljon liivatetta tarvitaan. t. Henna-Kaisa Kotivinkistä

Halusin kakusta korkeamman joten tein täytettä kaksinkertaisen annoksen ja laitoin yhteensä 13 liivatelehteä koska sose oli pakastemustikoista. Kakku oli yön yli jääkaapissa ja hyytyi mainiosti juuri sopivan tuntuiseksi.

Heippa!
Voisiko tuon vaniljajugurtin korvata jollain, ja ehdotuksia millä? :-)

Onko väliä mitä mustikkamehua tässä käyttää?