Mustikkajuustokakku uunissa – mehevämpi kuin perinteinen piirakka!

Jaa
Tuorejuustotäyte saa hauskat täplät mustikkahillosta. Mustikkajuustokakku leivotaan levyksi ja paistetaan uunissa. Valmiista kakusta on helppo leikata sopivia palasia.
Mustikkajuustokakku uunissa. Vinkki! Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta sen maut tasoittuvat ja rakenne jämäköityy.
20 palaa
Ainesosat
  • Mustikkahillo juustokakkuun
  • 1 ½ dl mustikoita
  • 1 rkl vettä
  • ¾ dl hillosokeria
  • Pohja
  • 150 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1–2 rkl vettä
  • Mustikkajuustokakun täyte
  • 400 g tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
1 t 10 min
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 40 min
Valmistusohje: 

1. Keitä mustikkahillo. Mittaa marjat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna hillon jäähtyä.

2. Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Taputtele murotaikina leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen tai neliön muotoisen (20 x 30 cm) reunallisen vuoan pohjalle.

4. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se saa vähän väriä.

5. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokerit, perunajauho ja sitruunamehu hyvin sekaisin. Kaada massa esipaistetun pohjan päälle.

6. Nostele täytteen päälle hillonokareita kahden lusikan avulla.

7. Paista mustikkajuustokakkua 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta, mutta on silti keskeltä vielä vähän tytisevä.

8. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi vasta täysin jäähtyneenä. Parhaimmillaan rakenne on, jos annat kakun odottaa leikkaamista jääkaapissa seuraavaan päivään.

Katso myös nämä hurmaavat herkut

Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari

Mustikkajuustokakku

Hurmaava, helppo valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

Arvioi: 
Average: 4 (4 votes)
Jaa

Kommentit (2)

Mustikkajuustokakun reseptistä puuttuu mustikoiden määrä: desilitraa, litraa?

Hei,

Kiitokset tarkkuudesta. Desiä :)

t. Henna-Kaisa Kotivinkistä