Nokkospiirakka, jossa maistuu herkulliseksi paahtunut vuohenjuusto

Teksti: 
Jaa
Mehevä nokkospiirakka maistuu myös lohelta ja vuohenjuustolta.
Nokkospiirakka. Vink vink: Paras aika kerätä nokkosia on alkukesästä. Valitse nuoria, 5–10 sentin korkuisia versoja. Isommista kasveista voit kerätä lehtiä, mutta tee se ennen kukintaa.
noin 12 annosta
Ainesosat
  • Pohja
  • 1 dl perunahiutaleita (esim. Mummon)
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 150 g voita sulatettuna
  • Nokkospiirakan täyte
  • ½–1 sipuli
  • 2 tl voita tai öljyä
  • 3 dl ryöpättyä, hienonnettua nokkosta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1–2 tomaattia
  • ⅓ pkt vuohenjuustoa (à 200 g)
  • 100 g lohta
  • Lisäksi
  • pinjansiemeniä
2 t
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 1 t 20 min
Valmistusohje: 

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja jäähtynyt voisula. Sekoita. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla, lisää sipuli ja kuullota sekoitellen. Yhdistä kulhossa nokkonen, sipuli, mausteet, kermaviili, maito, munat ja puolet juustoraasteesta. Sekoita.

3. Painele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

4. Ota pohja uunista ja kumoa päälle nokkosseos. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Levitä tomaattiviipaleita nokkosseoksen päälle ja laita vuohenjuustoviipaleet tomaattien päälle. Leikkaa kala paloiksi ja ripottele palat tomaattien väleihin. Ripottele päälle loppu juustoraaste.

5. Nosta nokkospiirakka uuniin vielä noin 40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Viimeistele nokkospiirakka halutessasi pinjansiemenillä.

Kun nokkospiirakka on leivottu, tee myös nämä

Paras gluteeniton piirakka

Fetapiirakka

Pinaatti-pekonipiirakka

Arvioi: 
No votes yet
Jaa