Omenakompottikakku on hurmaava syysherkku

Jaa
Mehevä omenakompottikakku syntyy helposti, kun kakkupohjan päälle keitellään nopea, kardemummalla maustettu omenakompotti.
Omenakompottikakku tarjoillaan kermavaahdon kera.
6–8 annosta
Ainesosat
  • 100 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • voiteluun voita sekä unikonsiemeniä tai kookoshiutaleita
  • koristeluun minttua tai sitruunamelissaa
  • Omenakompotti
  • 4 omenaa
  • 1–1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl kardemummarouhetta
  • Konjakkikerma
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosta
1 t
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Voitele 2 litran kakkuvuoka ja jauhota se unikonsiemenillä tai kookoshiutaleilla.

2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen kiehua, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä ja on muuttunut vaaleanruskeaksi. Kaada voisula kulhoon ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä siihen vatkaamalla voi-maitoseos.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne varovasti munaseokseen. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja keskusta on jämäkkää.

5. Valmista kompotti. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat ja laita omenat sokerin, veden, sitruunamehun ja kardemumman kanssa kattilaan. Lisää tarvittaessa sokeria. Keitä seosta 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta konjakilla. Lisää kompotti kakun päälle, koristele yrteillä ja tarjoa omenakompottikakku konjakkikerman kera.

Suosittelemme myös näitä

Riisiherkku ja omenakompotti

Maailman helpoin omenapiirakka

Karamelliomenahillo uunissa

Arvioi: 
Average: 5 (1 vote)
Jaa